25 Ιανουαρίου 2011

Ελληνοκύπριος αξιωματικός και Τούρκος αιχμάλωτος δημοσιογράφος συναντήθηκαν μετά από 37 χρόνια

Ο Έλληνας τον ανθρωπισμό τον έχει έμφυτο, σε αντίθεση με τους Μεμέτηδες, που δεν έχουν να επιδείξουν ανάλογα περιστατικά...

Με τίτλο "Μετά από 37 χρόνια αγκαλιάστηκαν φιλικά", η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κύπρις" προβάλλει την πρώτη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη του Κύπριου ταξίαρχου ε.α Χρήστου Τσαγγάρη, με τον Τούρκο δημοσιογράφο Μετέ Ακγιόλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής του 1974 ο Τσαγγάρης -αξιωματικός τότε- μετέφερε στην Λεμεσό 10 Τούρκους δημοσιογράφους, που είχαν έρθει στην Κύπρο να καλύψουν τα γεγονότα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μετέ Ακγιόλ και πιάστηκαν αιχμάλωτοι κοντά στη Μια Μηλιά.

Στη διαδρομή έπεσαν μερικές φορές σε μπλόκα μελών της ΕΟΚΑ Β, που ήθελαν να σκοτώσουν τους δημοσιογράφους και ο Τσαγγάρης βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, τους προστάτευσε και τελικά κατάφερε να παραδώσει τους αιχμαλώτους με ασφάλεια στα κρατητήρια.

Τους δύο άνδρες έφερε κοντά, μετά από 37 χρόνια, ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής Τζεμ Καρ με αφορμή το ντοκιμαντέρ του με τίτλο: "Αγνωστοι αιχμάλωτοι".

Οπως αναφέρεται, ο κ. Τσαγγάρης μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, μέσω Αθήνας, με αεροπλάνο των Τουρκικών Αερογραμμών, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ροζίτα. Το ζεύγος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μετέ Ακγιόλ και τη σύζυγό του Γκιουλτσίν με τον Τούρκο δημοσιογράφο να δηλώνει ότι στο πρόσωπο του Τσαγγάρη "δεν αντίκρισα ένα εχθρό, αλλά ένα φίλο".