05 Ιανουαρίου 2011

Ένταση στο Μενίδι-Έναυσμα ο θάνατος 7χρονου κοριτσιού Ρομά που κυκλοφορούσε μόνο στο δρόμο

Ενταση επικρατεί στην οδό Κύπρου 59 στο Μενίδι όπου περισσότεροι απο 100 Ρομά, κάτοικοι της περιοχής, πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Αφορμή είναι το γεγονός ότι νωρίτερα αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά, επτάχρονο κοριτσάκι Ρομά, το οποίο αν και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, εντούτοις εξέπνευσε. Παράλληλα οι κάτοικοι έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων τους οποίους έχουν τοποθετήσει στο οδόστρωμα ενώ νωρίτερα κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές παρεμποδίζοντας διερχόμενη αμαξοστοιχεία του ΟΣΕ.

Το κοριτσάκι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Κύπρου στην ίδια περιοχή. Όπως έγινε γνωστό ο αστυνομικός κατευθύνονταν τη στιγμή εκείνη, με την υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα, προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να αναλάβει υπηρεσία. Ξαφνικά στην προσπάθεια του να αποφύγει ένα προπορευόμενο όχημα τύπου βαν έκανε απότομο ελιγμό με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει σοβαρά το παιδί που την στιγμή εκείνη διέσχιζε το οδόστρωμα. Συγγενείς του παιδιού καταγγέλουν πως ο αστυνομικός εγκατέλειψε το παιδί αβοήθητο κάτι που ωστόσο διαψεύδεται κατηγορηματικά απο αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 22 ετών, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Νέας Ιωνίας.



ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τώρα είναι όλα ήρεμα αφού μάλλον κατάλαβαν τη μαλακία τους ότι 7χρονα παιδιά δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν μόνα στο δρόμο γιατί μπορεί να συμβεί το μοιραίο... άκου κει: 7χρονο περνούσε το δρόμο μόνο του και αντί να χώσουμε φυλακή τον αλήτη τον "γονιό" θα χώσουμε αυτόν που το τραυμάτισε θανάσιμα!!!