01 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοχρονιά στο Ντουμπάι

Με το πιο εντυπωσιακό τρόπο στον κόσμο υποδέχθηκαν στο Ντουμπάι το νέο χρόνο (παρόλο που σαν ισλαμιστές δεν γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά την ίδια μέρα*) μιας και παρά την χρεοκοπία στα πανηγύρια κοντεύουν να μας ξεπεράσουν. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο πύργος Burj Khalifa που με 828 μέτρα είναι το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο** (μέχρι να τελειώσουν το άλλο πύργο που ετοιμάζουν και θα έχει ύψος 1,5 χλμ...). Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

(όποιος θέλει να δεί κατευθείαν τα πυροτεχνήματα -αν και το θέαμα με τα συντριβάνια είναι εξίσου εντυπωσιακό- μπορεί να πάει κατευθείαν στο 6:20 του βίντεο)



* Το ισλαμικό έτος έχει 12 μήνες διάρκεια ενός σεληνιακού κύκλου και συνεπώς είναι 11 μέρες μικρότερο από το δικό μας. κάθε χρόνο λοιπόν η Πρωτοχρονιά του πάει -σύμφωνα με το δικό μας ημερολόγιο- 10 ή 11 μέρες πίσω ανάλογα με το αν εμείς έχουμε κανονικό ή δίσεκτο έτος... έτσι φέτος ο χρόνος τους (1432) άλλαξε στις 7 Δεκεμβρίου το 2011 αλλάξει στις 26 Νοεμβρίου, το 2012 αλλάζει στις 15 Νοεμβρίου και το 2013 στις 4 Νοεμβρίου

**Και μιας και μιλήσαμε για το ψηλότερο κτήριο του κόσμου, δείτε το σε σύγκριση με άλλα γνωστά κτήρια

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f5/BurjKhalifaHeight.svg/800px-BurjKhalifaHeight.svg.png