09 Ιανουαρίου 2011

Φον Πάγκαλος

Τις τελευταίες μέρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μαίνεται σαν ταύρος εναντίον πολιτών, πολιτικών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Στοχοποιεί εφημερίδες, κατηγορεί φοιτητές, προσπαθεί να φιμώσει αντίπαλους ιδεολογικά πολιτικούς χώρους, βρίζει πολίτες και κάνει κυνικές, εμπρηστικές δηλώσεις του τύπου «μαζί τα φάγαμε» και επομένως δικαιοληγημένα σας πηδ***.

Οι πλείστες των δηλώσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι, φυσικά, προσβλητικές για τη νοημοσύνη των πολιτών και παντελώς ανακριβείς.

Εγώ διανύω τη δεύτερη δεκαετία της ζωής μου και δεν θυμάμαι να έχω φάει με τον κ. Πάγκαλο. Ούτε και μου μοιάζει ο κ. Πάγκαλος με συνδαιτημόνα που μοιράζεται ό,τι έχει. Ούτε και «βετζετέριαν», μου φαίνεται. δηλαδή να φάμε κάτι «ελαφρύ» μην μας πειράξει στο στομάχι. Μάλλον «πετσετέριαν», μου φαίνεται: να έχει απλώσει την «πετσετάρα» χρόνια τώρα και να τρώει. Όταν λοιπόν, ο κ. αντιπρόεδρος της ψευδο-σοσιαλιστικής κομπανίας του κ. Παπανδρέου τολμά να επιρρίπτει ευθύνες για την κρίση στους πολίτες, τους συμπολίτες μας πρέπει να βρει απέναντί του όλους τους ενεργούς πολίτες της χώρας αυτής.

Αλλά ακόμα και αν προσπεράσει κανείς τις δηλώσεις αυτές, εκείνο που δεν μπορεί ούτε να προσπεράσει, ούτε να καταπιεί, ούτε να αγνοήσει είναι το φασιστικό της νοοτροπίας του κ. αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Χρόνια τώρα το ΠΑ(ΘΕ)ΣΟΚ μιλούσε για την κακιά Δεξιά, που ήταν υπεύθυνη για την κατολίσθηση των αρχών του πολιτικού μας πολιτισμού. Λοιπόν, έφυγαν οι Δεξιοί και ήρθαν οι αδέξιοι. Αλλά οι επίκινδυνα αδέξιοι. Γιατί είναι επικίνδυνο, φασιστικό να επιμένει το Νο 2 στην κυβέρνηση να στοχοποιεί τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ξεκίνησε με μια απαράδεκτη, κατά τη γνώμη μου, επίθεση στο ΚΚΕ, έβαλλε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μην πω για τη στάση του έναντι της ΝΔ. Είναι φασιστικό να προσπαθεί να φιμώσει όλους όσοι του ασκούν κριτική και να βρίζει τους πολίτες. Είναι φασιστικό να θέλει κανείς να πολτοποιήσει την αντίθετη άποψη και τη φωνή διαμαρτυρίας, γιατί έτσι τον συμφέρει. Είναι φασιστικό να βάζει κανείς τον εαυτό του στο απυρόβλητο. Γιατί είναι στην ουσία της Δημοκρατίας η κρίση και η κατάκριση, η αμφισβήτηση και η νοητική αντίδραση. Ο «δεδομένος πολίτης» μας τελείωσε. Τώρα υπάρχει ο συνειδητοποιημένος πολίτης. Και οι πολιτικοί πρέπει να αποδεικνύονται άξιοι κάθε ώρα και στιγμή.

Γι’ αυτό και το θέμα δεν είναι προσωπικό. Δεν είναι θέμα Παγκάλου. Είναι θέμα εξόχως πολιτικό. Γιατί αφορά στη Δημοκρατία και στην Πατρίδα. Και ως τέτοιο αγγίζει τον κ. Παπανδρέου προσωπικά. Πρέπει, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση. Δημοσίως. Να πει στον ελληνικό λαό αν συμφωνεί με τις απόψεις του αντιπροέδρου του. Για να βγάλουμε και ‘μεις τα συμπεράσματά μας. Αν δε συμφωνεί, να τον στείλει για οικιακά στο σπιτάκι του. Διφορούμενα λόγια και γενικόλογες, άσφαιρες τοποθετήσεις δεν πιάνουν. «Ολίγον έγκυος» δεν υπάρχει. Θέλουμε, αν μη τι άλλο έστω και μια φορά, ο πρωθυπουργός της χώρας να έχει το θάρρος να τοποθετηθεί απέναντι στο μείζον αυτό πολιτικό θέμα.

ΑΝΔΡΕΑΣ

http://elpidablog.blogspot.com/