11 Ιανουαρίου 2011

«Πόλεμος» ανάμεσα σε Άρη και ΟΣΦΠ για τον Χαβίτο

http://static.doldigital.net/webstatic/8C812AE49914B1047FE44BF5D86BF03A.jpgΠόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Άρη αναφορικά με το θέμα του Χαβίτο. Ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων» τόνισε ότι «ο Ολυμπιακός είναι φάουλ στην υπόθεση του Χαβίτο», ενώ λίγη ώρα αργότερα ήρθε η -ανεπίσημη- απάντηση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός που χαρακτηρίζουν τον Κόντη... «Φιλιππινέζα του Πατέρα».

Κόντης: «Φάουλ ο Ολυμπιακός»

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την συμπεριφορά του Ολυμπιακού και την διαρροή πληροφοριών για την υπόθεση του Φρανσίσκο Χαβίτο, εξέφρασε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3», ο Γιάννης Κόντης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης αναφέρθηκε επίσης στις περιπτώσεις των Μήτρογλου και Καστίγιο, αλλά και του Καλίνσκι, ο οποίος αναμένεται στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κόντη:

Για τον Χαβίτο: «Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο Χαβίτο έχει ένα συμβόλαιο με τον Άρη ως τις 30 Ιουνίου και αυτή η διαρροή πληροφοριών σίγουρα δεν είναι από τον Άρη. Μαζί με την επιβεβαίωση του ποδοσφαιριστή για συνομιλίες με τον Ολυμπιακό, μόνο καλό δεν κάνει, διότι δημιουργούνται διαφορετικές συνθήκες για αυτό το τελευταίο εξάμηνο για τον παίκτη.

»Όποιος θέλει να προσεγγίζει τον παίκτη να είναι πιο προσεκτικός, τουλάχιστον να μη διοχετεύει στον Τύπο τις όποιες επαφές έχει και εάν θέλει να λέγεται μεγάλη ομάδα, αν θέλει τόσο πολύ τον παίκτη έρχεται και λέει έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή και δίνει ένα αντίτιμο, όπως έγινε και με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που και σε αυτόν έμεναν κάποιοι μήνες. Τον πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και τον πήρε νωρίτερα ο Ολυμπιακός.

»Αν είχα κάνει εγώ το ίδιο με παίκτη του Ολυμπιακού που έληγε το συμβόλαιό του σε εξάμηνο θα είχε γίνει τεράστιο θέμα. Δεν κάνουν έτσι οι ομάδες. Ήμουν και μάνατζερ πριν και ξέρω πώς γίνεται. Προσεγγίζουν τις ομάδες και λένε αφού τον θέλω θα σου δώσω ένα αντίτιμο για να τα βρούμε γι’ αυτούς τους τελευταίους μήνες και θα τον πάρω.

»Τώρα που έγινε αυτό και διέρρευσε το θέμα, πείτε μου σε παιχνίδια του Ολυμπιακού και σε άλλα παιχνίδια πώς θα τον αντιμετωπίζει ο κόσμος. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα σκέφτονται αυτοί που προσεγγίζουν.

»Αυτό που λέω είναι ότι απέναντι σε μια ομάδα που υποτίθεται ότι τον έχει κλείσει, όπως λέει και ο ίδιος, πώς θα είναι αντίπαλός της όταν έρθει να παίξει εδώ; Όλοι δίκιο έχουμε σε αυτή τη χώρα. Εδώ ήρθε και είπε ο υπουργός ότι 'μαζί φάγαμε τα λεφτά'. Όπως θες τα βλέπεις τα πράγματα. Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει δίκιο λοιπόν ο Ολυμπιακός όταν δημοσιοποιεί κάτι».

Για τον Μήτρογλου: «Εμείς δεν προσεγγίζουμε ποδοσφαιριστή. Εκφράστηκε μια επιθυμία από τον ίδιο τον παίκτη ή τον μάνατζέρ του, δεν θυμάμαι. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον παίκτη, δεν τον ξέρω. Αυτή είναι η διαφορά μας. Διότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο. Εγώ το σέβομαι αυτό.

»Απλά χτες, που δεν γνώριζα ότι έκλεισε στον Πανιώνιο, είπα ότι αν θέλει ο Ολυμπιακός και όπως μας επιβεβαίωσε και ο Χαβίτο έχει έρθει σε συμφωνία με τον παίκτη μας να κάνουμε την αλλαγή με τον Μήτρογλου. Το είπα περισσότερο χάριν αστειότητας. Αν ήταν σοβαρό θα το συζητούσαμε».

Για τον Καστίγιο: «Για μένα δεν υπάρχει κάτι να πω, είναι και πάγια τακτική μου. Απλά θα πω ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, δεν ξέρω τι έκανε τα τελευταία χρόνια, δεν τον παρακολούθησα. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο».

Για τον Καλίνσκι: «Τον περιμένουμε να έρθει σήμερα».


ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Κόντη είσαι... Φιλιππινέζα»

Δεν άφησαν αναπάντητες στον Ολυμπιακό τις δηλώσεις του Γιάννη Κόντη, αναφορικά με τη συμφωνία των «ερυθρολεύκων» με τον Χαβίτο και τα όσα επικριτικά σχόλια έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη για τους πειραιώτες. «Κύκλοι» της διοίκησης χαρακτήρισαν τον παράγοντα του Άρη ως... «Φιλιππινέζα του Πατέρα»!

«Το μόνο που έχουμε να πούμε για τα όσα ισχυρίστηκε είναι πως πρόκειται για Φιλιππινέζα του κυρίου Πατέρα. Όταν μάλιστα σφαγιάζεται η ομάδα του στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, χάνει τη φωνή του, δε μιλάει.

»Κι αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο αναρωτιόμαστε μόνο εμείς, αλλά και εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, η οποία εξέφρασε πρωτοσέλιδα την απορία της την επομένη του αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό», ήταν χαρακτηριστικά η απάντηση των πειραιωτών προς τον Γιάννη Κόντη και τον Άρη.

ΠΑΕ Άρης: «Μαρινάκη δεν πήγες στρατό»

Στην αντεπίθεση πέρασε η πλευρά του Γιάννη Κόντη, μετά την επίθεση από κύκλους της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης.

Κύκλοι της «κίτρινης» ΠΑΕ επιτέθηκαν στον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Γιάννης Κόντης δεν βρήκε λεφτά από τον μπαμπά του για να γίνει εφοπλιστής, δεν είχε Φιλιππινέζες σπίτι του και ούτε απέφυγε να υπηρετήσει την πατρίδα του όπως κάποιοι άλλοι».

«Ο Γιάννης Κόντης αποφοίτησε από τη σχολή εμποροπλοιάρχων και υπηρέτησε ως αξιωματικός στο πολεμικό ναυτικό ενώ εργάστηκε ως αξιωματικός στα ποντοπόρα πλοία.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον οδήγησε σήμερα στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Κόντης δεν βρήκε λεφτά από τον μπαμπά του για να γίνει εφοπλιστής, δεν είχε Φιλιππινέζες σπίτι του και ούτε απέφυγε να υπηρετήσει την πατρίδα του όπως κάποιοι άλλοι», τόνισαν χαρακτηριστικά οι Θεσσαλονικείς.