28 Ιανουαρίου 2011

Ιωαννίδης για την εθνική ξεφτίλα να μας αφαιρέσουν τους Μεσογειακούς

«Η απώλεια, από την Ελλάδα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για το διεθνές κύρος της πατρίδας μας.

Έγκαιρα είχαμε επισημάνει στην Κυβέρνηση τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα και τους κινδύνους που εγκυμονούσαν τόσο η μη χρηματοδότηση όσο και η αβελτηρία της στη λήψη αποφάσεων

Η Νέα Δημοκρατία είχε καταφέρει, για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων, να ανατεθεί η διοργάνωσή τους σε δύο πόλεις της Περιφέρειας, το Βόλο και τη Λάρισα. Δίναμε μάλιστα τόσο μεγάλη σημασία στην επιτυχία αυτών των αγώνων, ώστε, για να την εξασφαλίσουμε, ψηφίσαμε νόμο και συστήσαμε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας, ενέργεια που έχει πραγματοποιηθεί μόνο στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούσαν μια μοναδική ευκαιρία για τη γενική ανάπτυξη ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδος. Με τα αθλητικά έργα υποδομής, αλλά και τα συμπληρωματικά, η ευρύτερη περιοχή θα αναβαθμιζόταν αθλητικά, πολιτιστικά και τουριστικά, αλλάζοντας πραγματικά εικόνα.

Δυστυχώς, όμως, οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας και η Κεντρική Ελλάδα χάνει το πλεονέκτημα που θα είχε στην ανάπτυξη. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου φέρει τεράστιες ευθύνες. Διότι, μετά από πολλές δικές της παλινωδίες, παραβιάστηκε η συμφωνία με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων - όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί της - με αποτέλεσμα να μας αφαιρεθεί η διοργάνωση.

Η Κυβέρνηση όφειλε, σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, να βρει λύσεις, ώστε και με περιορισμένο προϋπολογισμό οι Αγώνες οπωσδήποτε να πραγματοποιηθούν. Όφειλε να προλάβει το διεθνή διασυρμό μας»