04 Ιανουαρίου 2011

Νεκρός μετά από μάχη με αστυνομικούς δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού

Ο δραπέτης Βαγγελης Σελιανάκης 55 χρονών από την Αρχοντική Ρεθύμνου έπεσε το πρωί νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της πιο αιματηρής βεντέτας των τελευταίων 50 χρόνων στην Κρήτη.

Τον Αύγουστο του 1994 σκοτώνει στο βουνό τον 23χρόνο Κώστα Μουζουράκη από το Πάτημα Αποκώρονα, γιο της Φωτούλας Μουζουράκη, την οποία είχαν δολοφονήσει λίγους μήνες πριν οι Νίκος Πολλάκης και Μιχάλης Δικονιμάκης.

Ο Σελιανάκης εξαφανίζεται και συλλαμβάνεται το Φεβρουάριο του 1995 ενώ προσπαθεί να διαφύγει στο εξωτερικό. Καταδικάζεται σε ισόβια και ενώ βρίσκεται στη φυλακή, δολοφονείται το Σεπτέμβριο του 1995 ο ξάδελφος του Βαγγέλης στην Αρχοντική Ρεθύμνου.

Ο Βαγγέλης Σελιανάκης, τον Ιούλιο του 1996, οργανώνει ομαδική απόδραση από τις φυλακές Αλικαρνασού και ενώ οι άλλοι πέντε συλλαμβάνονται αυτός διαφεύγει.

Με τη βοήθεια ενός ατόμου που συνελήφθη, στήνει ενέδρα και σκοτώνει το 1999 στο Περιστέρι Αττικής τον Γιάννη Μουζουράκη, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για το φόνο του ξαδέλφου του.

Τα ξημερώματα τον περικύκλωσαν ειδικές δυνάμεις στο κρησφύγετο του στην Αρχοντική, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και μετά από λίγο έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στον αριστερό κρόταφο. Έφερε επίσης τραύματα στα πόδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί.