07 Ιανουαρίου 2011

Άλλη μια κορδέλα σε έργο Καραμανλή θα κόψει η Μπιρμπίλη

http://img.protothema.gr/AD42D207AF3E591DCECBD8829AAD05F9.jpgΤην ερχόμενη εβδομάδα, καιρού επιτρέποντος, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που υπολείπονται για να δοθεί στην κυκλοφορία και το δεύτερο τμήμα της παράκαμψης Άρτας-Φιλιππιάδας από τον κόμβο Αγίου Δημητρίου Πέτα μέχρι και το τέλος της, στους Σελλάδες.

Επίσης, μέχρι το Πάσχα αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως ο ανισόπεδος κόμβος στο Πέτα και ως τότε η κυκλοφορία θα διεξάγεται προσωρινά με τη σύνδεση στον κυκλικό κόμβο.

Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου Υποδομών και της επιβλέπουσας υπηρεσίας, της ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ. Έτσι θα προστεθούν, έστω και ως δημόσιο έργο, άλλα 8 χιλιόμετρα Ιόνιας οδού, μέχρι να παραδοθούν τμήματα από τη σύμβαση παραχώρησης.

Το τμήμα αυτό της παράκαμψης Άρτας-Φιλιππιάδας, ως δημόσιο έργο και κομμάτι της Ιόνιας οδού που είναι εκτός σύμβασης παραχώρησης, έχει μήκος 8 χιλιόμετρα και είναι έτοιμο εδώ και 1,5 χρόνο, όμως η εμπλοκή με τον κόμβο στον Άγιο Δημήτριο Πέτα, στο σημείο δηλαδή που τελειώνει το προηγούμενο τμήμα από το στρατόπεδο Φιλιππιάδας μήκους 15 χιλιομέτρων, δεν επέτρεψε να δοθεί νωρίτερα στην κυκλοφορία.

http://www.e-igoumenitsa.gr