12 Ιανουαρίου 2011

Ελεύθερος αφέθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος

http://www.tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span8/images/story/gkletsos_0.jpgΕλεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, που συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης επειδή ξήλωσε τις προστατευτικές μπάρες στα διόδια της Πελασγίας. Η δίκη του έχει οριστεί για τις αρχές Απριλίου, με την κατηγορία φθοράς δημόσιας περιουσίας.

Ο δήμαρχος προσήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών της Λαμίας κ. Θεολογίτη, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για το γεγονός ότι ξήλωσε τις πλαϊνές μπάρες στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας. Έπειτα, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Α. Γκλέτσος θα δικαστεί σε τακτική δικάσιμο, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας, στις 6 Απριλίου.

Νωρίτερα το πρωί, εκατοντάδες είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Α. Γκλέτσο. Επίσης, όλες οι υπηρεσίες και τα καταστήματα του δήμου Στυλίδας παρέμειναν κλειστά, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στη Λαμία.

«Αμετανόητος» φαίνεται να παραμένει ο δήμαρχος, ο οποίος βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα, δήλωσε: «Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας μέχρι τότε που όλοι οι κάτοικοι θα αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση μέσα στο δήμο τους…».

Αργότερα, μιλώντας σε όσους είχαν συγκεντρωθεί για να του συμπαρασταθούν κλείνοντας τους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας, διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του για ν’ ανοίξουν οι δρόμοι και απηύθυνε κάλεσμα να παρευρεθούν περισσότεροι πολίτες στο σημείο όπου έχουν ανοίξει τις πλαϊνές μπάρες στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας, όπου κάτοικοί της παραμένουν από χθες.