21 Ιανουαρίου 2011

Υπάρχει λογική ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει να ελεγχθούν ευθύνες Βουλγαράκη και όχι Χρυσοχοϊδη-Φλωρίδη; Ναι, ότι είναι ΝΔ ενώ ο άλλος ΠΑΣΟΚ

http://4.bp.blogspot.com/_WVUPEX1P0TI/TBh_OPRNX-I/AAAAAAAADbs/xvXhpCZDwKg/s320/xrysoxoidis01.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigD9Or-ygKTgotLKkLhq1TiUYEl8UHj4vFnaH114uyRFbCJdQOlZNB0uAt9aKqSoB7noQQnD2lKzDxTUIBYVyPzDSk49xmEiy-EVlsg5FoCUzz6UBk63Kl5AR7TYkA0Pd8f7bQ8B8iBFCK/s1600/1.jpgΉταν και οι τρεις Υπουργοί δημοσίας τάξεως, είχαν τις ίδιες αρμοδιότητες, εκαναν ακριβώς τα ίδια πράγματα... κι όμως το ΠΑΣΟΚ αθωώνει Χρυσοχοΐδη-Φλωρίδη και ζητάει να ελεγχθεί ο Βουλγαράκης... η λογική είναι απλή, οι Χρυσοχοΐδης-Φλωρίδης είναι ΠΑΣΟΚ άρα αθώοι... ο Βουλγαράκης είναι ΝΔ και φταίει ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα... τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα

Τι σημασία έχει ότι ο Χρυσοχοϊδης ήταν Υπουργός Δημοσίας Τάξεως όταν παραγγέλθηκε το C4I; Και μπορεί να μην υπέγραψε μεν την παραγγελία (τυπικά το C4I το παρείγγειλε το Υπουργείο Άμυνας και αυτό υπέγραψε) αλλά ήταν παρών σε όλες τις συζητήσεις, συμμετείχε στον καθορισμό των προδιαγραφών και συμμετείχε στις συζητήσεις για το ποιος θα πάρει τη δουλειά... Για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πρόβλημα... αρκεί που ο Βουλγαράκης είναι ΝΔ για να ζητήσει τον έλεγχό του...

Για να καταλάβετε για το τι παράνοια υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ θα σας θυμίσω το εξής που αποδεικνύει πόσο άσχετος με το θέμα ήταν ο Βουλγαράκης σαν Υπουργός Δημόσιας Τάξης μιας και το θέμα ήταν αρμοδιότητα του Μαρκογιαννάκη:

Στις 16 Ιανουαρίου του 2006 παραιτήθηκε από Υφυπουργός Δημοσίας Τάξης, ο Μαρκογιαννάκης (λόγω των όσων είχε πει σε κομματική εκδήλωση στα Χανιά εναντίον του Λινού) που ήταν αυτός που χειριζόταν αποκλειστικά το θέμα του C4I.

Μετά από παράκληση του Βουλγαράκη, ο Μαρκογιαννάκης έμεινε άλλες τρεις βδομάδες στο Υπουργείο για να βοηθήσει τον Βουλγαράκη που μέχρι τότε δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα...

Στις 18 Ιανουαρίου (δύο μέρες μετά την παραίτησή του Μαρκογιαννάκη) έγινε σύσκεψη για το C4I στο Υπουργείο στην οποία συμμετείχε ο Μαρκογιαννάκης.

Μόλις το ανακάλυψαν οι ΠΑΣΟΚοι ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε... διαβάστε τι έγραψε στις 19 Ιανουαρίου η Ελευθεροτυπία:
Πολιτικό θέμα παραλίγο να ανακύψει, χθες, όταν έγινε γνωστό ότι ο τέως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε με στελέχη της αμερικανικής εταιρείας SAIC και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου για το ηλεκτρονικό σύστημα C4I (σι-φορ-άι) που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο υπουργός Γ. Βουλγαράκης αναγκάστηκε να εξηγήσει σε δημόσια δήλωση ότι ο τέως υφυπουργός κλήθηκε να παραστεί, διότι είναι άριστος γνώστης του συγκεκριμένου ζητήματος και το επέβαλε η κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων.
Καταλάβατε; Και κερατάς και δαρμένος ο Βουλγαράκης:

Και τότε έφταιγε που δεν ήξερε και κράτησε τον Μαρκογιαννάκη για να τον βοηθήσει και τώρα φταίει επειδή "ήξερε"...

Διαβάστε και τη δήλωσή του:

« Όπως και στην Υπόθεση του Βατοπεδίου – στην οποία τελικά με απάλλαξε η ολομέλεια την Βουλής , έτσι και στη Ζήμενς ( C4I ) δεν είχα καμία αρμοδιότητα.

Ως εκ τούτου:
  • δεν υπέγραψα ποτέ καμία σύμβαση,
  • δεν ανανέωσα καμία σύμβαση,
  • δεν έκανα καμία παραλαβή κανενός έργου ή συστήματος.
Με λίγα λόγια, είναι σαφές και εξ αρχής γνωστό σε όλους, ότι είναι εξ αντικείμενου αδύνατον να έχω κανενός είδους ευθύνη για το παραμικρό.

Παρ όλα αυτά, ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση πιθανών ευθυνών μου !

Οι πολίτες αγανακτούν με το « Πολιτικό Τσίρκο » του κομματικού φανατισμού και των κατ όνομα μόνον εξεταστικών επιτροπών, που πλήττουν την ήδη καταρρακωμένη αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου, αποπροσανατολίζουν απ τα μεγάλα προβλήματα και συγκαλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους των σκανδάλων.

Προσωπικά - εάν και εφόσον χρειαστεί, θα υπερασπισθώ τον εαυτό μου με κάθε νόμιμο τρόπο, έναντι όλων αυτών που σπιλώνουν δόλια και εξακολουθητικά την τιμή και την υπόληψη μου»