13 Ιανουαρίου 2011

Τους ξέφυγε: Συζητάνε "θέματα" δηλ. για όλα όσα απαιτεί η Τουρκία και όχι "θέμα" δηλ μόνο για την υφαλοκρηπίδα...

http://img.protothema.gr/A58A4DB7F3B6C1D2987ACA01FC92AA39.jpgΠρόοδο στις διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα «βλέπει» η Αθήνα

Την αποκάλυψη ότι στις διερευνητικές επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ διπλωματών από το ελληνικό και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών συζητούνται θέματα περισσότερα του ενός, έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Όταν το protothema.gr ζήτησε από τον κ. Δελαβέκουρα να διευκρινίσει ποια είναι τα θέματα πέραν της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας που αναλύονται, με σκοπό να βρεθεί κοινός τόπος, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απέδωσε τον πληθυντικό «θέματα» σε γλωσσικό ολίσθημα.

Για πρώτη φορά όμως, η ελληνική κυβέρνηση, διά στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου των Εξωτερικών, παραδέχθηκε ότι στις διερευνητικές επαφές έχουν σημειωθεί εξελίξεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε «ούτε ανακοίνωση για συγκεκριμένη πρόοδο, ούτε να πούμε ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στις διερευνητικές επαφές» επισήμανε ο κ. Δελαβέκουρας.

Παρά τα ερωτήματα ωστόσο, απέφυγε να προσδιορίσει την εξέλιξη, επικαλούμενος τη συμφωνία Αθήνας-Άγκυρας για εμπιστευτικότητα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε ότι, αν μέσω των διερευνητικών δεν βρεθεί κοινός τόπος, οι δύο χώρες θα πρέπει να προσφύγουν στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ