07 Ιανουαρίου 2011

Ιστορική μέρα: GAP-Ερντογάν χάραξαν τα νέα σύνορα στο Αιγαίο μετά από συνάντηση 3 ωρών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μαραθώνια συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Ρ.Τ. Ερντογάν στο Ερζερούμ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η διάρκεια της συζήτησης των δύο πρωθυπουργών κατά το πρόγευμα εργασίας που είχαν προβλεπόταν να διαρκέσει μία ώρα, ξεπέρασε τελικά τις τρεις ώρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τις διακρατικές σχέσεις, μεταξύ αυτών και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, όπως επίσης το Κυπριακό και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.

Προηγουμένως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Αχμέτ Νταβούτογλου και Δημήτρη Δρούτσα.

Σε δηλώσεις του, στο πρακτορείο «Ανατολή», ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε «ιστορική» την σημασία της ομιλίας του κ. Παπανδρέου και του κ. Δρούτσα στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων. «Η Τουρκία πάντοτε ανταποκρίνεται στις ειλικρινείς προθέσεις φιλίας και όταν την προσεγγίζουν με αυτό τον τρόπο. Αυτή είναι η πολιτική μας στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στο Ερζερούμ με την αφορμή της διάσκεψης των Τούρκων πρέσβεων, όπου και θα μιλήσει στις 3.30 μ.μ., αλλά και της έναρξης της χειμερινής Πανεπιστημιάδας (ΣΣ. Όποιος ξέρει τι είναι αυτό ας μας ενημερώσει :))).

star.gr