30 Ιανουαρίου 2011

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: H σημερινή Κυβέρνηση είναι Κυβέρνηση χαμηλής αυτοεκτίμησης και χαμηλών προσδοκιών!

«Παρακολουθώ από το πρωί τα δελτία των ειδήσεων και των ραδιοφώνων και είδα όλους τους Υπουργούς να αλληλοσυγχαίρονται για τη μεγάλη δήθεν επιτυχία της μεταφοράς των λαθρομεταναστών από το Πολυτεχνείο σε μια άλλη υποβαθμισμένη περιοχή των Αθηνών. Νομίζω ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι Κυβέρνηση χαμηλής αυτοεκτίμησης και χαμηλών προσδοκιών.

Κύριε Πρόεδρε, δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η Ελλάδα όπως παρουσιάζεται σήμερα, ως μία χώρα που αδυνατεί να υπηρετήσει την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Για να πάρουμε την ιστορία, αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν σε ένα πλοίο βεβαίως ειρηνικά, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα το Λιμενικό Σώμα που υπάγεται μετά το μπάχαλο της Κυβέρνησης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να ελέγξει ακόμη και σε ένα από τα καλά φυλασσόμενα λιμάνια της Ελλάδας τη λαθραία μετακίνηση των μεταναστών. Και η Αστυνομία παρά τις πληροφορίες που είχε δεν είχε την πρόνοια να μην αφήσει να καταλάβουν το άσυλο με τους γνωστούς συμβολισμούς και τα γνωστά προβλήματα που δημιουργούνται κατά καιρούς.

Και πού τους μετέφερε; Τους μετέφερε σε μία υποβαθμισμένη περιοχή απέναντι από το Μουσείο. Γνωρίζετε ότι εάν σωθεί η ελληνική οικονομία, κυρίως θα σωθεί από τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Τους μετέφερε, λοιπόν, απέναντι από το Μουσείο και ακριβώς απέναντι από το Πολυτεχνείο. Μπράβο σας! Θερμά συγχαρητήρια! Αυτή είναι η επιτυχία σας! Και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχεδόν παρακαλούσε τις οργανώσεις των νομίμων μεταναστών στην Ελλάδα, να μεσολαβήσουν για να καλύψουν τις ανεπάρκειες του ελληνικού δημοσίου, του κράτους, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Θερμά συγχαρητήρια! Είστε ικανοποιημένοι και αλληλοσυγχαίρεστε γι’ αυτό; Να φαίνεται γι’ άλλη μία φορά το κράτος γυμνό, αδύναμο, να μπορέσει να τηρήσει στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας των πολιτών, της ζωής και της περιουσίας των πολύ βεβαρημένων σε αυτά τα θέματα κατοίκων του κέντρου της Αθήνας και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά; Μπράβο σας! »