12 Ιανουαρίου 2011

Απάντησε στα ελληνικά ο MIKE CHRYSOCHOIDIS για τα δημοσιεύματα Wilileaks που δείχνουν πόσο υποτελής είναι στους Αμερικάνους

Με αφορισμούς απάντησε (μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ) o Mike Chrysochoidis, Citizen Protection Minister of Greece, στα όσα βγήκαν στη φόρα, από το wikileaks, χθες για τις αναφορές του (status reports) και τις ενημερώσεις (updates) προς τους αμερικάνους.

Ο Mike απάντησε με τους γνωστούς αφορισμούς και συνθήματα: «φθάνει η υποκρισία, δεν υπάρχει ένα στοιχείο στα όσα αναφέρονται που να μην έχει διατυπωθεί δημόσια»... κι όμως Mike το σημαντικότερο στοιχείο δεν έχει αναφερθεί:

Ποτέ δεν ανέφερες δημόσια ότι συναντήθηκες στις 22 Ιανουαρίου με τον Αμερικάνο Πρέσβη, προκειμένου να του δώσεις αναφορά για τι τι προτίθεσαι να κάνεις...
κανένα σχετικό δελτίο δεν υπάρχει στη σελίδα του Υπουργείου.
Και μάλιστα να σημειωθεί ότι ενώ ο Πρέσβης συνοδευόταν από 3 διευθυντές υπηρεσιών της Πρεσβείας, ο ΜΙΚΕ ήταν μόνος του στη συνάντηση...
έχει κι αυτό τη σημασία του...

Στη συνέχεια ο ΜΙΚΕ ανέφερε στον ΣΚΑΪ:
Όσον αφορά τα περί συμφωνίας μου (ΣΣ. Όχι τα "περί συμφωνίας μου"... συμφώνησες και μάλιστα υποχσέθηκες και full support...) με πρόταση του (τότε) Αμερικανού πρέσβη Ντ. Σπέκχαρντ για τη δημιουργία ομάδας εργασίας κατά της τρομοκρατίας με τη συμμετοχή της αμερικανικής πρεσβείας και στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:
Οι διεθνείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, των ναρκωτικών κτλ είναι καθημερινό φαινόμενο, γιατί το έγκλημα είναι διεθνικό, σημείωσε, συμπληρώνοντας που οι συνεργασίες με ξένες υπηρεσίες δεν είναι κάτι καινούριο ή κρυφό.
Δεν υπάρχει τίποτα που να αποτελεί αποκάλυψη.
Κι όμως ΜΙΚΕ η αποκάλυψη είναι ότι έδινες πλήρες report και full update για τις κινήσεις του Υπουργείου σε όλους τους τομείς... ακόμα και για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών!!!
Για τέτοια υποτέλεια μιλάμε...

ΥΓ. Και επειδή τα καραγκιοζιλίκια, ότι δήθεν συζητούσες στα πλαίσια της διεθνούς συνεργασίας, έχουν και ένα όριο: Πες μας αν συναντιέσαι, ας πούμε και με τον Γάλλο Πρέσβη προκειμένου να τον ενημερώσεις... γιατί και μ αυτούς συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των ναρκωτικών κ.λπ.