03 Ιανουαρίου 2011

Yπόκλιση Λένον στον Σαμαρά, που θέλει να μείνει στη Σέλτικ (video)

ΑθήναΗ απόδοση και τα δύο γκολ του Γιώργου Σαμαρά, που έκριναν υπέρ της Σέλτικ το Οld Firm με τους Ρέιντζερς στο Άιμπροξ, προκάλεσαν τα αποθεωτικά σχόλια του προπονητή του, Νιλ Λένον.

Λένον: Παίκτης παγκόσμιας κλάσης

«Ο Σαμαράς ήταν η μεγάλη διαφορά. Οταν παίζει με τέτοιο τρόπο είναι άπαιχτος. Εχει φανταστικές ικανότητες, απλά θα πρέπει να το το συνειδητοποιήσει. Δεν ειναι απλά παίκτης τεράστιας κλάσης, αλλά παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Μίλησα με τον Γκόρντον Στράχαν για τη μοναχική θέση του φορ και ο Σαμαράς μπορεί να το κάνει αυτό και ήταν κάτι πάνω στο οποίο δουλεύαμε.

Τον έχω δει να παίζει σε Παγκόσμια Κύπελλα σε αυτή τη θέση και πίστευα ότι μπορούσαμε να τον βάλουμε και εμείς σε αυτή τη θέση. Παλεύει ανάμεσα σε δύο κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που δεν είναι ευκολο. Η κίνησή του και η δημιουργία του στο πρώτο γκολ ήταν κάτι το σπουδαίο και παρότι είχε αυτοπεποίθηση από την έναρξη του αγώνα, αυτή έγινε τεράστια μετά το γκολ».

Σαμαράς: Θέλω να μείνω

Ο ίδιος ο Σαμαράς, εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στους Κέλτες. «Θέλω να μείνω. Εάν ο προπονητής έχει πει ότι με θέλει, τότε είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να βρούμε μία λύση και να συνεχίσουμε μαζί. Η θέση του μοναδικού επιθετικού είναι η αγαπημένη μου και ήταν όμορφο συναίσθημα να σκοράρω το πρώτο μου γκολ στο Άιμπροξ. Οι συμπαίκτες μου και εγώ δουλέψαμε πραγματικά σκληρά στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν πολύ καλύτεροι από τους Ρέιντζερς και αξίζαμε τη νίκη. Όλοι πρέπει να απόλαυσαν αυτό το αποτέλεσμα, ο προπονητής, εγώ, οι συμπαίκτες μου, οι οπαδοί. Είναι μία σπουδαία νίκη για μας και πρέπει να συνεχίσουμε ανάλογα. Είναι σημαντικό που εξακολουθούμε να είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Ξέρω ότι οι Ρέιντζερς έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα αλλα είναι καλό που είμαστε στην κορυφή. Ξέρουμε ότι μέχρι το τέλος θα παλέψουμε με τους Ρέιντζερς για τον τίτλο. Αλλα είμαστε σε καλή κατάσταση και ελπίζουμε ότι θα διατηρηθούμε στην πρώτη θέση».

Τα ξένα ΜΜΕ για τον Σαμαρά

Skysports: «Ο Έλληνας στράικερ σφράγισε με τα πρώτα του δύο γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Γεώργιος Σαμαράς έβαλε δύο γκολ στη νίκη με 2-0 της Σέλτικ στο ντέρμπι του Οld Firm με τoυς Ρέιντζερς, ανοίγοντας το δρόμο για το πρωτάθλημα».

Yahoosports: «Ο Γεώργιος Σαμαράς με δύο του γκολ στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε τη Σέλτικ να νικήσει την Ρέιντζερς με 2-0, στο δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς και αύξησε τη διαφορά της στους τέσσερις βαθμούς».

Bostonherald: «Ο Γεώργιος Σαμάρας έδωσε στη Σέλτικ τη νίκη με 2-0 απέναντι στην Ρέιντζερς».

in.gr