25 Φεβρουαρίου 2011

Ικανοποιημένοι οι εφοπλιστές από τις φοροαπαλλαγές... το 2002... γιατί τώρα ο ΓΑΠ τελείωσε τις πελατειακές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με εφοπλιστές ;)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/01/2002

Ικανοποίηση εξέφρασαν η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΝΕΕ) για τις ναυτεργατικές και φορολογικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν (μείωση κατά 40% φορολογίας των πλοίων, του συντελεστή φορολόγησης από 9% σε 6% για αξιωματικούς - στο 3% για κατώτερα πληρώματα, όροι απασχόλησης συνταξιούχων ναυτικών).

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Γιάννης Λύρας έκανε λόγο για «πρώτο ενθαρρυντικό βήμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ποντοπόρου ναυτιλίας, υπενθύμισε τις προτάσεις του για συνολική ρύθμιση του προβλήματος, αλλά και την αναφορά του υπουργού ότι εντός του Φεβρουαρίου θα ρυθμιστούν και οι άλλες συσσωρευμένες εκκρεμότητες του κλάδου».

* Αντίθετα, οι διοικήσεις των Πανελληνίων Ενώσεων Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και Κατώτερων Πληρωμάτων χαρακτήρισαν τα μέτρα φιλοεφοπλιστικά, επισημαίνοντας ότι με τις υπάρχουσες φοροαπαλλαγές και προνόμια οι εφοπλιστές πληρώνουν για ένα επιβατηγό πλοίο λιγότερη φορολογία από ένα ταξί...