09 Φεβρουαρίου 2011

Η μοναξιά του Αντώνη

Χθες το βράδυ παρουσιάστηκε άλλη μια δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega η οποία δίνει προβάδισμα 5,1% του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με τα ποσοστά των δύο κομμάτων να είναι αθροιστικά κάτω από το 50%.

Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 25,2% έναντι 20,1% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 6,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,9%. Ποσοστό 2,9% συγκεντρώνει και η Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ το ποσοστό των Οικολόγων Πράσινων ανέρχεται στο 2,6% και της Δημοκρατικής Αριστεράς στο 2,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι περίπου της τάξης του 30%.

Στην ερώτηση «ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο Πρωθυπουργό», το 37,8% απάντησε τον Γιώργο Παπανδρέου, το 23% τον Αντώνη Σαμαρά και το 39,2% κανέναν από τους δύο.

Δεν είμαι από εκείνους που έχουν τις δημοσκοπήσεις για ευαγγέλιο, αλλά μέσα σε αυτόν τον κακό χαμό οι επαναλαμβανόμενες δημοσκοπήσεις δυστυχώς για την Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουν τίποτα περισσότερο από αυτό που καταλαβαίνει όποιος περπατάει ολίγον στο πεζοδρόμιο.

Το μαγαζί δεν ΤΡΑΒΑΕΙ.

Αν για κάποιους λίγους, μέχρι πρότινος ήταν δύσκολο να καταλάβουν το γιατί, πλέον είναι πασιφανές.

Κάποιοι έπεισαν τον Πρόεδρο ότι πρέπει να κυνηγήσει το ποσοστό του από-κόμματος του στατιστικού λάθους της Κυρίας. Αυτό λοιπόν τον ανάγκασε να δώσει ρόλους σε τεράστιες μορφές της σύγχρονης πολιτικής σκηνής όπως στον Σπηλιωτόπουλο, τον Γιακουμάτο, τον Γιαννόπουλο κλπ.

Όλο αυτό το συνονθύλευμα των ξεπερασμένων πολιτικών προσώπων με τον θολό λόγο του μεσαίου χώρου, μαζί με την απουσία στοιχειώδους παρέμβασης του κόμματος στην κοινωνία, βάζει μαζί στο κάδρο της αποτυχίας το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Με μια μικρή λεπτομέρεια το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση…
Και ο Αντώνης τόσο μόνος…

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγάλει εμπρός αγωνιστές του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού για να κερδίσουν τους πολλούς και όχι τους λίγους.
Αγωνιστές. Πραγματικούς ανθρώπους. Της πιάτσας.
Όχι διαγωνιζόμενους για την καλύτερη θέση με θέα στην θάλασσα στα νέα γραφεία.

Ο ποιητής το είχε πει: «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ».
Όσοι περιμένουν το φρούτο να πέσει ώριμο, μάλλον θα σκάσει στο κεφάλι τους…
Με κρότο.