07 Φεβρουαρίου 2011

Πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος μελών του που δε θα τηρήσουν την ιατρική δεοντολογία, θα κινήσει ο ΙΣΑ

Πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την ιατρική δεοντολογία θα κινήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), αν συμμετάσχουν στον «απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας» και δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ καθώς και από τα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Ο ΙΣΑ σημειώνει επίσης ότι για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν - χωρίς οικονομική επιβάρυνση - να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς ιατρούς στο χώρο κατάληψης του υπουργείου (Αριστοτέλους 17).

Οι γιατροί (ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ), συνεχίζουν την κατάληψη του υπουργείου Υγείας και έχουν αποφασίσει κυλιόμενες απεργίες - αποχές από τα ιατρικά τους καθήκοντα μέχρι και την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου και οι γιατροί του ΙΚΑ πενθήμερη απεργία μέχρι Παρασκευή 11/2.

Επίσης, με απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί πανιατρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Φαρμακοποιοί

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία από αύριο έως και την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται και ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.