19 Φεβρουαρίου 2011

Τίτλοι ειδήσεων ημερήσιου τύπου

Ποια θέματα κυριαρχούν: το ναυάγιο της συγχώνευσης της Εθνικής με την Alpha, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων, η υπόθεση των ημιυπαιθρίων και το θέμα των εισιτηρίων και των διοδίων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σκληρό παζάρι με τη συγχώνευση. Απέρριψε την πρόταση της Εθνικής η Alpha Bank".
Η εφημερίδα γράφει ότι "έντονο παρασκήνιο προκάλεσε η απόρριψη της Alpha Bank στην πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για φιλική συγχώνευση, που θα οδηγούσε στη δημιουργία ενός τραπεζικού κολοσσού σε ολόκληρη την Ευρώπη".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκθέτει την κυβέρνηση το ναυάγιο της συγχώνευσης της Εθνικής με την Αlpha".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το δεύτερο ναυάγιο, όπως όλα δείχνουν, μετράει στο ενεργητικό της η Εθνική Τράπεζα, αποδεικνύοντας τις πολιτικές αδυναμίες που κρύβονται πίσω από το εγχείρημα της παρ΄ολίγο συγχώνευσης με την Alpha Bank. Η αποτυχία αυτή άνοιξε «τον Ασκό του Αιόλου», αφήνοντας έκθεση την κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε να ενθαρρύνει το deal, προεξοφλώντας το αποτέλεσμα και διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση ενθαρρύνει παρόμοιες πρωτοβουλίες»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εντολή Ραγκούση το άγριο χαράτσι για τους ημιυπαίθριους".
Η εφημερίδα γράφει ότι "με εντολή του ίδιου του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση δρομολογήθηκε η έκδοση της επίμαχης εγκυκλίου για το χαράτσι στους ημιυπαίθριους που προκάλεσε τη γνωστή θύελλα και την παρ΄ολίγον «καρατόμηση» του υφυπουργού Γ. Ντόλιου!"

ΕΘΝΟΣ: "Τορπίλη στη συγχώνευση Εθνικής - Alpha".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έπειτα από έντονες διαβουλεύσεις, η πρόταση της Εθνικής Τράπεζας προς την Alpha Bank για φιλική συγχώνευση τορπιλίσθηκε. Το Δ.Σ. της Alpha, ύστερα από πεντάωρη συνεδρίαση, απέρριψε χθες την πρόταση κρίνοντας «ασύμφορους τους όρους»."

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ του Σαββάτου: "Παγκόσμιος σάλος από βίντεο του Euronews στην πλατεία Ταχρίρ: Η Αποκάλυψη του Ιωάννου επαληθεύεται... Ο καβαλάρης «θάνατος» κάλπασε στο Κάιρο!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ουδεμία αμφιβολία υφίσταται πλέον. Ολα τα «σημάδια» οδηγούν στην Ημέρα της Κρίσεως. Και το πιο μεγάλο «σημάδι» κατέφθασε από την πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο. Οπου σύμφωνα με αδιάψευστο ντοκουμένο έκανε την εμφάνισή του ένας από τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκαλύψεως του Ιωάννου, ο ΘΑΝΑΤΟΣ. Με το χλωμό/ωχρό άλογό του εκάλπασε στην περιοχή"..

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (Σαββατοκύριακο): "Συναγερμός! Η φυματίωση χτύπησε την πόρτα της Ελλάδος".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ξεχασμένη από δεκαετίες ασθένεια επανήλθε στη χώρα μας από τους λαθρομετανάστες. Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους γονείς να κάνουν εμβόλια κατά της φυματίωσης στα παιδιά τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Σαββατιάτικη: "Θρίλερ με Εθνική - Alpha".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ναυάγιο φαίνεται να οδεύει η πρόταση φιλικής συγχώνευσης που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα στην Alpha Bank στις 18 Ιανουαρίου. Η Alpha απέρριψε αργά χθες το απόγευμα την πρόταση ως μη συμφέρουσα για τους μετόχους της".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το συμβόλαιο για ξεπούλημα είχε υπογραφεί από τον Ιούλιο!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "διάταξη - σοκ με την οποία επιτρέπεται στο Ελληνικό Δημόσιο να προχωρήσει σε παραχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας σε μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, να εκχωρήσει σε ιδιώτες την είσπραξη των οφειλών του, ακόμη δε και να πωλήσει ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του, ενέταξε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο νόμο για τη δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη, τον οποίο ψήφισε η Βουλή τον Ιούλιο του 2010!"

ΕΣΤΙΑ: "Η Alpha απέρριψε πρόταση της Εθνικής".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "χθες το μεσημέρι η διοίκησις της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος ανεκοίνωσε ότι έχει προβή σε πρόταση «φιλικής συγχώνευσης» προς την Alpha Bank. Το απόγευμα συνεδρίασεe το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απέρριψε την πρόταση της Εθνικής, χαρακτηρίζοντας τους όρους ασύμφορους για τους μετόχους της Alpha Bank".

Η ΑΥΓΗ: "Πολιτικό θρίλερ με τις τράπεζες"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ναυάγιο φαίνεται να καταλήγει και η τρίτη απόπειρα συγχώνευσης ισχυρών τραπεζικών ομίλων την τελευταία δεκαετία, εξέλιξη με απρόβλεπτες συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και για το προφίλ της κυβέρνησης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αγρια περικοπή συντάξεων μέχρι 63%".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μειώσεις στις συντάξεις, που καταβάλλονται ήδη, μέχρι και κατά 63% θα υποστούν οι συνταξιούχοι οι οποίοι ασφαλίζονται σε ταμεία επικουρικής ασφάλισης, τα οποία ενοποιούνται με το ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θρίλερ με Εθνική - Alpha Bank".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αρνητική ήταν η απάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank στην πρόταση συγχώνευσης που υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα, 10 σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα για τη δημιουργία ενός «εθνικού πρωταθλητή» στον τραπεζικό κλάδο".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Το Ελληνικό είναι μόνο η αρχή".
Η εφημερίδα γράφει ότι "με «κατεπείγουσα» συνεδρίαση της Διυπουργικής αποφασίστηκε η ένταξη του Ελληνικού σε fast track διαδικασίες με κυριότερο διεκδικητή της επένδυσης, το Κατάρ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Απορρίπτει την πρόταση... γάμου η Alpha Bank".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απορρίπτει την πρόταση της Εθνικής η Alpha Bank, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου τους όρους, οι οποίοι κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση-απάντησή της που γνωστοποίησε στο ΧΑ η διοίκηση της τράπεζας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φτηνά εισιτήρια κατάργηση των διοδίων".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "χτες, απ΄άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις και οι αγωνιστικές συσπειρώσεις απάντησαν με οργανωμένη ανυπακοή στη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος μέσα από τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα χαράτσια των διοδίων".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "ΟΧΙ δεν πουλάμε. Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "«Δεν πουλάμε» ξεκαθάρισε προς το εσωτερικό και το εξωτερικό ο Γ. Παπανδρέου. Για να σταματήσει η σπέκουλα που ξεκίνησε με τη συνέντευξη Τύπου της τρόικας, από την οποία η κυβέρνηση αφαίρεσε το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης στις ερχόμενες επισκέψεις της. Με νόμο, ο οποίος θα αποκτήσει και συνταγματική κατοχύρωση, θα απαγορευθεί ρητά -και με μοναδική εξαίρεση να αποφασίσει διαφορετικά η Βουλή- η πώληση δημόσιας περιουσίας.

ΤΑ ΝΕΑ: "Ενας γάμος Εθνική-Alpha Bank χωρίς... νύφη".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο γάμος για τη δημιουργία ενός τραπεζικού γίγαντα με ενεργητικό 200 δισ. ευρώ, μεταξύ της Εθνικής και της Alpha Bank, ματαιώθηκε χθες, για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία. Η Alpha Bank είπε «όχι» στην πρόταση της Εθνικής για συγχώνευση, κρίνοντας ασύμφορους τους όρους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αρνητική η Alpha Bank για συνένωση με Εθνική".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "απόλυτα αρνητική, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ήταν η απάντηση της διοίκησης της Alpha Bank στην πρόταση φιλικής συγχώνευσης που είχε καταθέσει από τις 18 Ιανουαρίου η Εθνική Τράπεζα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θρίλερ με το γάμο Εθνικής και Alpha"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θρίλερ μέχρι αργά χθες το απόγευμα παίχτηκε μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank, όταν η δεύτερη κατέληξε να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση της πρώτης για φιλική εξαγορά. Οι λόγοι που επικαλείται η Alhpa Bank στην ανακοίνωσή της είναι δύο: Η τρέχουσα συγκυρία και οι όροι της πρότασης".

Η ΑΞΙΑ: "Υπόθεση «Εθνική-Alpha». Ολο το παρασκήνιο ενός παρ΄ολίγον deal".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "επισήμως το deal, όσο ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας με τη γνωστοποίηση της πρότασης από την Εθνική, άλλο τόσο γρήγορα χάλασε, μετά την απόρριψη της πρότασης αυτής από το Δ.Σ. της Alpha Bank".

ΚΕΡΔΟΣ: "Φιάσκο ή σκληρό πόκερ; Το χρονικό της πρότασης και της απόρριψης που συντάραξε χθες την οικονομική ζωή".
Η εφημερίδα γράφει ότι "άφωνη έμεινε χθες η αγορά από το «όχι» της Alpha Bank, στην πρόταση συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα. Η ιδέα δημιουργίας μίας τράπεζας, που θα πρωταγωνιστούσε στην Ελλάδα, με ηγετικό προβάδισμα στη Ν.Α. Ευρώπη, κατέρρευσε μέσα σε λίγες ώρες, καθώς η Αlhpa έκρινε ασύμφορους τους όρους ανταλλαγής".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Θρίλερ» συγχώνευσης Εθνικής και Alpha Bank".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Αδοξο τέλος φαίνεται να έχει τουλάχιστον μέχρι και αυτή τη φάση, η δημιουργία ενός μεγάλου τραπεζικού σχήματος, μετά την απόρριψη από την Alpha Bank της πρότασης συγχώνευσης που υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Ανεβάζει πυρετό η κυβέρνηση".
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αστοχίες και οι λανθασμένοι χειρισμοί σε σειρά θεμάτων το τελευταίο διάστημα προκαλούν αναταράξεις στην κυβέρνηση και ισχυρούς πονοκεφάλους στο Μαξίμου. Το συντονιστικό-επικοινωνιακό κέντρο που είχε δημιουργηθεί τον Σεπτέμβριο υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση έχει αποτύχει, όπως εκτιμούν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος".