15 Φεβρουαρίου 2011

Μπράβο στον Ξυνίδη: Συμφωνεί με την πρόταση Σαμαρά για αξιοποίηση και καταδικάζει την υπογραφή Παπακωνσταντίνου για ξεπούλημα

http://proxeneio-stop.org/wp-content/uploads/2010/11/%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%95-%CE%9E%CE%A5%CE%9D%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3.jpg«Ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (... όπως την προτείνει ο Σαμαράς... σκέφτηκε από μέσα του), όχι στο ξεπούλημα (που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου και συμφώνησε ο ΓΑΠ... σκέφτηκε επίσης από μέσα του)», σχολίασε ο Σωκράτης Ξυνίδης, αναφερόμενος στο θόρυβο που ξέσπασε μετά την αποκάλυψη εκ μέρους των ελεγκτών της τρόικα και άλλων Ευρωπαίων αξιοματούχων ότι ο Παπακωνσταντίνου υπέγραψε την πώληση ακινήτων του δημοσίου, αξίας 50 δις.

Εξέφρασε δε τη διαφωνία του, με τις συνεντεύξεις στελεχών της τρόικας, καθώς όπως φάνηκε από την τελευταία φορά, ξεβρακώνουν την Κυβέρνηση και λένε στον Ελληνικό λαό την αλήθεια πράγμα που για έναν βαθυΠΑΣΟΚο σαν αυτόν είναι αδιανόητο.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν προθέσεις, ούτε συζητιούνται προτάσεις για ξεπούλημα... μιας και με το μνημόνιο εκχωρήθηκε στον Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να υπογράφει τις επικαιροποιήσεις χωρίς να μας ενημερώνει και χωρίς να μας πέφτει λόγος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «έχει διατυπωθεί πάρα πολλές φορές από πολλές πολιτικές παρατάξεις και μάλιστα έχουμε κατηγορηθεί ως κυβέρνηση γι΄αυτό, ενδεχομένως και δικαίως, ότι δεν έχουμε προχωρήσει σε αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου(..."όπως την προτείνει ο κ. Σαμαράς" σκέφτηκε από μέσα του). Αυτή η περιουσία έχει εκτιμηθεί πάρα πολύ ψηλά, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί αμφισβήτηση επ΄ αυτού. Υπήρχε μία εκτίμηση ότι αυτή η περιουσία μπορεί να αποδώσει έως και 270 δισ. Θεωρώ ότι καλό είναι να εξειδικευθεί σωστά όλη η κουβέντα, με ορθολογισμό, με υπεύθυνη τοποθέτηση και της κυβέρνησης (... μας τα λεγε ο Σαμαράς πριν 6 μήνες και λέγαμε μαλακίες... σκέφτηκε πάλι από μέσα του)».