21 Φεβρουαρίου 2011

Αυστραλία: Ενόχληση ομογενούς βουλευτού για την αναφορά της πρωθυπουργού στους Έλληνες στο διάλογο για το μεταναστευτικό

http://www.sophiemirabella.com.au/Portals/0/Images/sophie_in_parliament.jpgΈντονα αντέδρασε η ομογενής βουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος Αυστραλίας, Σόφη Μιραμπέλα (Πανοπούλου) σε δήλωση της Αυστραλού πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ, που αναφερόμενη στο μεταναστευτικό στάθηκε ειδικά στους Έλληνες Ορθόδοξους και στους Μουσουλμάνους.

Συγκεκριμένα, η πρωθυπουργός αποδοκίμαζε δηλώσεις του σκιώδους υπουργού Μετανάστευσης κ. Μόρισον ο οποίος φέρεται να εισηγήθηκε στην αντιπολίτευση να "εκμεταλλευτεί" την δυσφορία του εκλογικού σώματος εναντίον των μουσουλμάνων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα Γκίλαρντ είπε:

"Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπάρξει ποτέ αυστραλιανή κυβέρνηση που θα επιλέγει τους μετανάστες ανάλογα με ποιον Θεό πιστεύουν. Που θα λέει αν είσαι Έλληνας Ορθόδοξος είσαι ανεπιθύμητος σ' αυτή τη χώρα. Ή αν είσαι Μουσουλμάνος δεν μπορείς να έρθεις στην Αυστραλία".

Αυτή η αναφορά της κας Γκίλαρντ στους Έλληνες ενόχλησε την βουλευτή κα Μιραμπέλα που είπε:

"Η πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στους Έλληνες λες και είναι μια εθνικότητα που δεν είναι ευπρόσδεκτη στην Αυστραλία. Με ενοχλεί που η κα Γκίλαρντ χρησιμοποιεί την ομογένεια σαν πολιτικό φούτμπολ. Είναι προσβλητικό να μας αντιμετωπίζει έτσι. Κανείς δεν αναφέρθηκε ποτέ έτσι στους Έλληνες της Αυστραλίας. Ομοσπονδιακές και πολιτειακές Φιλελεύθερες κυβερνήσεις δέχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία. Ενσωματωθήκαμε στην αυστραλιανή ζωή και συμβάλουμε τα μέγιστα στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας".