21 Φεβρουαρίου 2011

Η υποκρισία των δήθεν...αμέτοχων του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Η διαμάχη στον χώρο του αθλητισμού είχε και έχει πάντα πολλές ομοιότητες με την πολιτική. Δυστυχώς, πολλές όμως.
Το Σάββατο συνετελέσθη στο γήπεδο που προς μεγάλη ατυχία φέρει το όνομα του μεγάλου οπλαρχηγού Γ. Καραϊσκάκη, η μεγαλύτερη αλλοίωση αποτελέσματος στα τελευταία 20 χρόνια.
Κι αντί όλοι να βγουν να διαμαρτυρηθούν γι'αυτό, έχουμε πάλι τους γνωστούς "κλαψομούνηδες", να σπεύδουν να πουν "κι εσείς τα ίδια κάνετε και χειρότερα". Δηλαδή, επιχειρήματα επιπέδου Δημοτικού Σχολείου.
Είναι τόσο δύσκολο, με όσα έχουμε ζήσει από το 1996 και μετά, ακόμη και μετά τα αίσχη του Καραϊσκάκη, να ξεχωρίσουν κάποιοι τη διαφορά; Ότι είναι άλλο να κερδίσω κάποια παιχνίδια με διαιτητικά σφυρίγματα, κι άλλο να έχω στήσει με την ανοχή της πολιτείας και του κράτους, ένα σύστημα, μια παράγκα, που τρομοκρατεί αντίπαλες ομάδες και παίκτες, και χρησιμοποιεί το ίδιο το Κράτος για να καλύπτει τις ανομίες ακόμη και των χουλιγκάνων του; Και η ΑΕΚ πήρε 3 σερί πρωταθλήματα, και είχε την δεδομένη εύνοια της διαιτησία, μίλησε ποτέ κανείς για παράγκα; Ή μήπως οι άλλες ομάδες αδικούνται μονίμως και δεν έχουν ποτέ πάρει τα δικά τους σφυρίγματα;
Σε ποια σύγκριση μπορούν να μπουν τα 12 πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός από το 1996, με τα...2 του Παναθηναϊκού; Κι επειδή πολλοί γράφουν χωρίς να θυμούνται, ας τους θυμίσω, χρησιμοποιώντας το κείμενο που είδα κάπου αλλού:
-Τη δεκαετία 1971-1980 πήρε 4 πρωταθλήματα ο ΟΣΦΠ, 3 η ΑΕΚ, 2 ο ΠΑΟ, και 1 ο ΠΑΟΚ.
-Τη δεκαετία 1981-1990, που υποτίθεται ότι ο Παναθηναϊκός έκανε τα ίδια κι έκοβε και έραβε ο καπετάν-Γιώργος με τα κουμπούρια, πήρε πάλι 4 ο ΟΣΦΠ, 3 ο ΠΑΟ, 1 η ΑΕΚ, 1 ο ΠΑΟΚ, και 1 η Λάρισα.
-Από το 1991-1995 χρόνια του Ολυμπιακού με διοικητικά προβλήματα, μοιράστηκαν από 3 ΠΑΟ και ΑΕΚ. Γενικά παρατηρείται μια πολυφωνία.
-Τη 14ετία από το 1996 και μετά έχει 12 ο ΟΣΦΠ και μόνο 2 ο ΠΑΟ, για άλλες ομάδες δεν το συζητάμε καν.
-Αν κανείς είναι Ολυμπιακός και "πρόβατο", τότε μπορεί αβασάνιστα να πιστεύει ότι ο ΟΣΦΠ και τις 12 αυτές χρονιές είχε καλύτερη ομάδα και ότι όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, μαζί και οι ελάχιστοι σκεπτόμενοι Ολυμπιακοί είμαστε εμπαθείς. Η απάντησή μου σε αυτούς είναι…μπεε!
Οι "κλαψομούνηδες" που αντί να καταδικάσουν το Κράτος του ΠΑΣΟΚόΓΑΒΡΟΥ, καλό θα ήταν να πάρουν θέση. Μου θυμίζουν δε έντονα τη Δημοκρατική Συμμαχία, που ενώ θέλει να λέγεται κόμμα εξουσίας, βγάζει ανακοινώσεις για να κριτικάρει, όχι την Κυβέρνηση, αλλά την ΝΔ. Ξυπνήστε!