17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΣΟΚικό αλαλούμ με τους ημιυπαίθριους

http://etypos-media1.lighthouse.gr/contentData/4903/4903_lp_%20%201.jpgΚοροϊδία με τους ημιυπαίθριους Αλλ' αντ' άλλων η κυβέρνηση - Ο νόμος υπερισχύει της εγκυκλίου, λέει το υπ. Περιβάλλοντος - Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη - 500.000 "τακτοποιημένους" ιδιοκτήτες σπρώχνει πάλι στα ταμεία του υπουργείου

«ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-βόμβα του υπουργείου Εσωτερικών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος για «τακτοποίηση» παρανομιών σε ημιυπαίθριους, πιλοτές, σοφίτες, υπόγεια κ.λπ., με τον οποίο είχαν διασφαλιστεί οι ενδιαφερόμενοι ότι δεν οφείλουν φόρους και εισφορές στο ΙΚΑ.

Η εγκύκλιος επιτρέπει στις δημοτικές αρχές να επιβάλλουν, ακόμη και αναδρομικά, δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας, καθώς και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), αφήνοντας στην ουσία ανυπεράσπιστους τουλάχιστον 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει έως τώρα δηλώσεις. «Ο νόμος υπερισχύει της εγκυκλίου», δηλώνει στην «Ε» ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, χωρίς να διευκρινίζει αν δεσμεύονται οι δήμοι από το νόμο και τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος δήμαρχος αποφασίσει να εφαρμόσει την εγκύκλιο»