19 Φεβρουαρίου 2011

Ακτή Ελεφαντοστού: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τον Γκμπαγκμπό, τον δικτάτορα σύντροφο του ΓΑΠ

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRyyJmau5S1un4rDOwrRGRpdXx_c75Kd3wwcnDb_XUH8FYHn4jΤη νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας --έως και την Κυριακή-- επέβαλε με απόφασή του, αργά χθες, ο Λοράν Γκμπαγκμπό (φώτο), ο δικτάτορας της Ακτής του Ελεφαντοστούν και εκλεκτό μέλος της ΣοσιαλΗστικής Διεθνούς του Γιωργάκη, που παρά την ήττα του το Νοέμβριο του 2010 αρνείται να αποχωρήσει από την Προεδρία.

Μετά τον β'γύρο την 28η Νοεμβρίου '10 των (με μεγάλη καθυστέρηση) προεδρικών εκλογών στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ο Γκμπαγκμπό αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος, αν και σημαντικά μέλη της διεθνούς κοινότητας δεν τον αναγνωρίζουν. Εκτοτε, παραμένει στο προεδρικό μέγαρο, έως και σήμερα.

Οι υποστηρικτές του προέδρου Αλασάν Ουατάρα, που έχει ήδη στείλει πρεσβευτές του σε αρκετά και μεγάλα δυτικά κράτη, τα οποία τον αναγνωρίζουν μετεκλογικώς ως τον νόμιμο πρόεδρο στη δυτικοαφρικανική αυτή χώρα επρόκειτο, από αύριο Σάββατο, να κάνουν και νέες μαχητικές διαδηλώσεις, γιά να απομακρυνθεί επιτέλους ο Γκμπαγκμπό από το προεδρικό μέγαρο.