15 Φεβρουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη:Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ΜΜΕ του Δήμου

http://www.agelioforos.gr/files/APortal/boutaris-eklogiko-kentro.jpgΤη διαβεβαίωση ότι η σταθερή πολιτική βούληση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να κρατηθούν, πάση θυσία, τα δημοτικά ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνα), έδωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με κόστος 8 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, όπως είναι σήμερα, και με το μισθολογικό κόστος να ανέρχεται στο 83% του συνόλου.

Για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ είπε ότι η διοίκηση του Δήμου θα καταρτίσει επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ολοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Κώστας Γκιουλέκας, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Στέλιος Παπαθεμελής. Μάκης Στεργίου, Χρήστος Μάτης) τάχθηκαν κατά των απολύσεων των πέντε διευθυντικών στελεχών της TV 100 και του FM 100, που ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες. Τόνισαν ότι θα μπορούσαν να παυθούν από τις θέσεις τους και να μην απολυθούν, ενώ επισήμαναν πως αν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος τους αυτά πρέπει να δημοσιοποιηθούν και να καταλογιστούν ευθύνες.

«Δεν κατηγορήθηκε κανένας για ατασθαλίες. Όμως, εξυγίανση χωρίς να κόψεις κεφάλια δεν γίνεται», απάντησε ο δήμαρχος για τις απολύσεις και σημείωσε πως τα διευθυντικά αυτά στελέχη με ή χωρίς εντολές οδήγησαν τα δημοτικά ΜΜΕ στη σημερινή κατάσταση.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας κατηγόρησε τον δήμαρχο για επίδειξη «αλαζονείας» και προσπάθεια «άλωσης» των δημοτικών ΜΜΕ, ενώ είπε ότι απολύει εργαζόμενους και διαλύει οικογένειες.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι η TV 100 είχε μετατραπεί σε «λιβανιστήρι» του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, καταλόγισε ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου για την κατάντια της και παρατήρησε: «Σέβομαι απολύτως την αγωνία των εργαζομένων και βεβαίως θα γίνει προσπάθεια να μην απολυθεί κανένας. Υπάρχει όμως και η αγωνία του Δήμου αν θα είναι χρεοκοπημένος αύριο. Οι προσπάθειες που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα είναι για να μην χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι. Αν ήμουν επιχειρηματίας δεν θα το σκεφτόμουν ούτε δευτερόλεπτο. Θα είχα κλείσει την TV 100 από τις 2 Ιανουαρίου».

Η αντιπρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πληροφόρησης (ΔΕΠΘΕ) Σοφία Ασλανίδου είπε ότι διαπίστωσε μια χαώδη κατάσταση στα δημοτικά ΜΜΕ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά από 23 χρόνια η TV 100 δεν έχει ακόμα κανονισμό λειτουργίας.

Είναι «θαύμα» το πώς η TV 100 εξακολουθεί να εκπέμπει με τον «απαρχαιωμένο» μηχανικό εξοπλισμό που διαθέτει, τόνισε ο προσωρινός γενικός διευθυντής Φίλιος Στάγκος. Ενημέρωσε το Σώμα ότι έχουν γίνει ήδη αλλαγές στο πρόγραμμα, στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές της TV 100 και είναι «κατάκτηση» η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.