09 Φεβρουαρίου 2011

Άλλη μια καλή είδηση για τη χώρα... από το εξετωρικό εννοείται: Αύξηση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα λόγω των γεγονότων στη Β. Αφρική

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm-RhqC2zITMYz5tb5qUGEPA8W0GZ-t1msBmBKFrVrcI78-WFlduYniB-ohJ6DWYtvB-XC_QtEVzrmPLjjuTd0hkBN5wJwfhueH36zvnCKWvGZ1FEseukdexDDzJxIQ6jcKpUb-JI_4pGg/s320/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.jpgΣημαντικές αυξήσεις κρατήσεων προς άλλους χειμερινούς προορισμούς, σχετικά ακριβότερους από την Τυνησία και την Αίγυπτο, καταγράφεται στη διεθνή μηχανή κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων momondo.ru, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της στη Ρωσία Ιρίνα Ριμπαλόφ και λόγω της έκρυθμης κατάστασης στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2010 και σε σύγκριση με τα τέλη της περασμένης χρονιάς τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε η Ισπανία (39 %) και ακολουθούν Μαρόκο (38%), Άγιος Δομήνικος (37,5%), Κούβα (36,6%), Κύπρος (34%), Μαλδίβες και Σεϋχέλλες (30%), Ελλάδα και Ισραήλ (24%), Εμιράτα (18%), Τουρκία (16%), Ταϋλάνδη (11,5%).

«Πολλοί ήδη άρχισαν να σχεδιάζουν τις θερινές διακοπές τους. Τον Ιανουάριο παρατηρήσαμε ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για τους ήδη παραδοσιακούς προορισμούς για Ρώσους, όπως Ισπανία, Μαρόκο, Κύπρος, Ελλάδα και Τουρκία, όπου και θα μοιραστεί κατά τα φαινόμενα το τουριστικό ρεύμα αυτό το καλοκαίρι» σχολίασε η Ι.Ριμπαλόφ στο πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, εκτιμώντας ότι η συμπεριφορά αυτή σχετίζεται με την πρόθεση να εξασφαλιστούν έγκαιρα σχετικά φθηνότερα τουριστικά πακέτα από τουρίστες, που είχαν συνηθίσει να επιλέγουν πιο οικονομικούς προορισμούς, όπως η Αίγυπτος.

«Η κατάσταση στην Αίγυπτο είναι ακόμη ρευστή, γι’ αυτό και δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη, πότε οι Ρώσοι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στους πιο προσιτούς προορισμούς, ενώ οι τιμές των τουριστικών πακέτων προς άλλους προορισμούς έχουν ήδη εμφανείς αυξητικές τάσεις», σημείωσε η Ι.Ριμπαλόφ.