01 Φεβρουαρίου 2011

Τι απάντησε ο Γ. Μιχελάκης στους δημοσιογράφους για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και τα εσωκομματικά της ΝΔ;

Τα θέματα της ρευστότητας στην αγορά θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στη Φρανκφούρτη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Αναφερόμενος στην γερμανική πρόταση για την ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης και το έλλειμα, ο κ. Μιχελάκης, τόνισε πως κάτι τέτοιο ισχύει μόνο σε δυο χώρες, τη Γερμανία και την Πολωνία, ξεκαθαρίζοντας πως αν αυτό ισχύσει για όλες τις χώρες της Ευρώπης , η ΝΔ θα το εξετάσει.

¨Το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας, είναι ευρωπαικό πρόβλημα και η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί μετά από συνολική συζήτηση" τόνισε χαρακτηριστικά.

Για άσυλο και λαθρομετανάστες

Επιμένει στην πρότασή της για την πλήρη κατάργηση του ασύλου η ΝΔ. 'Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, η ύπαρξη του ασύλου για το χώρο καταργεί το άσυλο των ιδεών, φέρνοντας ως παράδειγμα τα χθεσινά επεισόδια στη Νομική Σχολή Αθηνών.

¨Η ελευθερία των ιδεών δεν μπορεί να είναι προνόμιο δέκα κτιρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης. Απαντώντας σε ερώτηση για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι στεγάζονται σήμερα σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να κοιτάξει την κάθε περίπτωση χωριστά.

Για τον Ευα. Αντώναρο

Εξαιρετικές χαρακτηρισε της σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο Γιάννης Μιχελάκης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αναφερόμενος στα όσα είπε την Κυριακή σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Αντώναρος για τον Κώστα Σημίτη, τόνισε πως είναι άνευ σημασίας, καθώς κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει τη δική του άποψη.

" Στο κόμμα δεν υπάρχουν καραμανλικές ή άλλες πτέρυγες, το θέμα της εσωστρέφειας έχει μείνει πίσω" τόνισε, απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μιχελάκης αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τα όσα είπε ο κ. Αντώναρος, διερωτώμενος αν υπάρχει θεσμοθετημένος ρόλος ενός βουλευτή να είναι εκπρόσωπος ενός άλλου βουλευτή.

Για Θ.Ρουσόπουλο

Κλειστή παραμένει η πόρτα της ΝΔ για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης ο Αντώνης Σαμαράς είχε κατά το παρελθόν καυτηριάσει πολιτικές συμπεριφορές. " Αυτό δεν έχει αλλάξει", τόνισε χαρακτηριστικά.

Για Όλγα Κεφαλογιάννη

Στη εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών θα πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη. Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με την Ολγα Κεφαλογιάννη και της ζήτησε να μεταφερθεί από την εκλογική περιφέρεια του Ρεθύμνου στην Α' Αθηνών.