10 Φεβρουαρίου 2011

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Επί 30 χρόνια το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ κυβερνά την Αίγυπτο, υπό την επίφαση του σοσιαλισμού. Γιατί άραγε παραμένουν στην εξουσία επί πολλά έτη, ως «σοσιαλιστικά», διάφορα αυταρχικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα, πάντοτε δε με την ευλογία ή έγκριση ή ανοχή των Αμερικανών;

Ισως γιατί εξυπηρετούν περισσότερο και ασφαλέστερα τα συμφέροντα των ισχυρών της γης. Αυτό ενδεχομένως ισχύει και για το «ημέτερο» σοσιαλιστικό κίνημα. Ο κ. Μουμπάρακ εξασφάλιζε την ισορροπία μεταξύ του Ισραήλ και του Αραβικού κόσμου, του οποίου την ηγεσία είχε ατύπως η Αίγυπτος. Αυτή προσπαθεί να υποκαταστήσει σήμερα – αν δεν το επέτυχε ήδη – ο πονηρός ηγέτης της γείτονος, υπό το θρήσκευμα του μουσουλμανισμού.

Αλλά οι λαοί κάποτε αφυπνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους, με την αυτοθυσία και την επιμονή πολλών πολιτών τους. Το αίμα των εκατό περίπου διαδηλωτών και των χιλιάδων τραυματιών, κατά τις διαδηλώσεις του αιγυπτιακού λαού, είναι αρκετό για να χωρίσει αγεφύρωτα αυτόν, από τον σημερινό ηγέτη του. Επομένως, η απομάκρυνσή του από την εξουσία είναι αναπότρεπτη, όσες παραχωρήσεις και εάν κάνει, έστω και εάν δεσμευθεί να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο λαός της Αιγύπτου απαιτεί την άμεση αποχώρησή του από την εξουσία. Δεν φαίνεται δε ότι μπορεί να υποχωρήσει, οποιαδήποτε εναλλακτική διαδοχή και εάν επινοήσουν οι έχοντες συμφέρον στη διατήρηση του σημερινού status quo. Οι Αιγύπτιοι αξιώνουν αμετακινήτως ένα σύγχρονο δημοκρατικό πολίτευμα, με ακέραια και προστατευόμενα τα ατομικά δικαιώματά τους.

Ηδη η φλόγα του εκδημοκρατισμού, έκανε την εμφάνισή της και στην Ιορδανία. Την πτώση της κυβερνήσεώς της προεκάλεσαν προχθές οι μεγάλες διαδηλώσεις της ισλαμικής αντιπολιτεύσεως, μετά την τηλεοπτική μετάδοση των λαϊκών εξεγέρσεων στην Τυνησία και την Αίγυπτο, που πυροδότησαν ραγδαίες εξελίξεις.

Ο Βασιλεύς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ απέπεμψε την κυβέρνηση της χώρας του, μετά από διαδηλώσεις αντιφρονούντων, που τις απέδωσαν την ευθύνη για την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την επιβράδυνση των πολιτικών μεταρρυθμίσεων. Όμως η επιλογή του για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού δεν φαίνεται να ικανοποιεί τα αιτήματα της ισχυράς ισλαμικής αντιπολιτεύσεως, που αξιώνει άμεση πολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση.

Συγκεκριμένως, η αντιπολίτευση ζητεί περιορισμό των εξουσιών του βασιλέως, ώστε η πρωθυπουργία της χώρας να ανατίθεται υποχρεωτικώς στον ηγέτη της πλειοψηφίας της Βουλής. Με άλλα λόγια ζητείται η εφαρμογή της Αρχής της Δεδηλωμένης Εμπιστοσύνης της Βουλής, που καθιερώθηκε στην Ελλάδα από της εποχής του αειμνήστου Χαριλάου Τρικούπη και κατόπιν προσωπικών αγώνων του.

Οι φίλοι μας Αμερικανοί επιθυμούν να διαδραματίζουν ρόλο πλανητάρχου, αλλά χωρίς κανόνες και αρχές, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις αναγνωρισμένες αξίες και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Προτιμούν τη βία της ισχύος και τις μεθοδεύσεις της πολιτικής αποσταθεροποιήσεως των λαών που δεν υποτάσσονται στις θελήσεις τους, από τους κανόνες της Δικαιοσύνης, οι οποίοι θα τους εξασφάλιζαν αδιατάρακτη ηγεσία της υφηλίου. Συνεπεία τούτου χάνουν την συμπάθεια πολλών λαών της γης.

Η δικαιολογία της επεμβάσεώς των στο Ιράκ, ήτοι η εξουδετέρωση των ατομικών όπλων, που ο Σαντάμ απέκρυπτε τάχα, διαψεύσθηκε παταγωδώς. Η δε αποκάλυψη του γεγονότος ότι αμερικανικές εταιρείες, στις οποίες μετέχουν μέλη της κυβερνήσεως του κ. Μπους, ανέλαβαν την ανοικοδόμηση της χώρας εκείνης, την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της και την διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, προεκάλεσε τη νοημοσύνη πολλών σκεπτομένων ανθρώπων, που αντελήφθησαν, ποίοι και γιατί επηρεάζουν τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβερνήσεως.

Πολλοί ανά τον κόσμο πιστεύουν πως η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, που είναι εφεύρημα οικονομικών εγκεφάλων των Η.Π.Α., κάθε άλλο παρά αποβλέπει στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της γης, αλλά μάλλον στην εκμετάλλευση αυτών.

Παραλλήλως είναι πεπεισμένοι, πως η εξωτερική πολιτική της Αμερικής επηρεάζεται από τα συμφέροντα ορισμένων lobbies. Όμως ο ηγετικός ρόλος τούτων θα ανταποκρινόταν στην αποστολή του, αν η ηγεσία των Η.Π.Α. απέφευγε τον εναγκαλισμό των άνω συμφερόντων και συμπεριφερόταν όπως αρμόζει σε μια διαχρονική ηγέτιδα δύναμη.

Υπό την έννοια αυτή θα ήταν δυνατό και ευκταίο να επιβάλει μία ειρηνική και δικαία λύση, στη διαφορά μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, ώστε να παύσει η αιματοχυσία τούτων. Οι Παλαιστίνιοι να αποκτήσουν ένα ευνομούμενο, εξελίξιμο και προοδευτικό κράτος. Αλλά και οι Ισραηλινοί να έχουν μια ασφαλή, ειρηνική και προστατευόμενη πατρίδα, ώστε να αξιοποιήσουν ελευθέρως τα τεχνικά και επιστημονικά επιτεύγματά τους.

Οι μετακινήσεις πληθυσμών είναι φυσικό φαινόμενο, όταν σε ορισμένες περιοχές της γης, οι άνθρωποι ζουν υπό πρωτογόνους συνθήκες, στερούμενοι βασικών αγαθών, ακόμη και ύδατος, ενώ άλλες παρέχουν όλα τα αγαθά του επιγείου παραδείσου, προβαλλόμενα μάλιστα τηλεοπτικώς ανά την υφήλιο.

Το ερώτημα είναι, αν και κατά πόσον είναι τυχαίες ή μεθοδευμένες, οι αθρόες μετακινήσεις μουσουλμάνων προς την Ευρώπη δια της Ελλάδος, υπό την καθοδήγηση αγνώστου κέντρου, που τους εφοδιάζει με ταξιδιωτικά έγγραφα και συγχρόνως τους συμβουλεύει να τα εξαφανίσουν, μόλις φθάσουν στην Ελλάδα, ώστε να μην προκύπτει η χώρα προελεύσεώς τους.

Δια της μεθόδου αυτής, επιτυγχάνεται η εδώ εγκατάστασή τους, βάσει της Συμφωνίας του Δουβλίνου ΙΙ, που υποχρεώνει την χώρα μας, να δεχθεί λαθρομετανάστες, που ήλθαν εις αυτή το πρώτον, αν συλληφθούν αργότερα σε οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, έχουν επαναφερθεί από την Ολλανδία στην Ελλάδα περισσότεροι από 1.500 λαθρομετανάστες, που εισήλθαν στην Ευρώπη δια της Ελλάδος, ενώ, συχνά, ολλανδικά αεροπλάνα συνεχίζουν να αποβιβάζουν στη χώρα μας περί τους 40 λαθρομετανάστες ημερησίως.

Στο μεταξύ υπολογίζεται ότι περί το έτος 2050, η γειτονική Τουρκία, ενόψει της υπεργεννητικότητος που τη διακρίνει, θα έχει πληθυσμό υπερβαίνοντα τα 100 εκατομμύρια Μωαμεθανών. Ενώ αντιθέτως η πατρίδα μας, με την προϊούσα υπογεννητικότητα των Ελληνίδων, θα κατοικείται μόνον από 6,5 εκατομμύρια χριστιανών ορθοδόξων και λοιπών χριστιανών Ευρωπαίων και από 7 έως 8 εκατομμύρια μωαμεθανών, απογόνων των σημερινών λαθρομεταναστών!

Θα πρέπει, επομένως, η πατρίδα μας να καταγγείλει τη Συμφωνία του Δουβλίνου ΙΙ, που μας υποχρεώνει να διατηρούμε κέντρα υποδοχής και περιθάλψεως προσφύγων και μας εμποδίζει να τους επαναπροωθούμε στις χώρες καταγωγής τους, με συνοπτικές διαδικασίες. Και τούτο για εθνικούς λόγους προστασίας της ελληνικής φυλής, που συνιστούν την έννοια της ανωτέρας βίας. Εξάλλου τη φύλαξη των συνόρων μας θα πρέπει να αναλάβει ταχύτατα ο εθνικός στρατός μας, αντί των αστυνομικών και των συνοριοφυλάκων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Προς τούτο θα πρέπει να αυξηθεί ο χρόνος θητείας των στρατευσίμων τουλάχιστον κατά έξι μήνες και να θεσπισθεί και πάλι η υποχρεωτική θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία, που καταργήθηκε από επιπολαιότητα, ανευθυνότητα και ακρισία ορισμένων πολιτικών μας. Αυτοί φέρουν ακεραία την ευθύνη του κινδύνου πλήρους αποσυνθέσεως των Ενόπλων Δυνάμεών μας και πρέπει να παραδοθούν κάποτε στην κρίση, καταφρόνηση και νέμεση του λαού!

Αν η πολιτική ηγεσία της χώρας εξακολουθεί να αδιαφορεί για τα παραπάνω, είναι μέγας ο κίνδυνος να συμβούν και στην Ελλάδα, αυτά που γίνονται και σε όλες τις χώρες, όπου υπάρχουν πολλοί φανατικοί μουσουλμάνοι.