24 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Μιχελάκης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τις ευρωπαϊκές επαφές Παπανδρέου, τις πρόωρες εκλογές και τον επαναπατρισμό Ελλήνων από τη Λιβύη

http://www.greekmoney.gr/thumbnail.php?file=N/_mixelakis_nd_481649613.jpg&size=article_mediumΓια μεγάλη συγκέντρωση, η οποία ήταν αποτέλεσμα της απόγνωσης ενός κόσμου που δεν βλέπει ελπίδα και πρόοδο ανάπτυξης κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κόσμου κατά τη χθεσινή πανελλαδική απεργία.

Ο κ. Μιχελάκης καταδίκασε τα επεισόδια από όπου και αν προέρχονται όπως και αν εκδηλώνονται, όπως είπε ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά των όσων είπε ο Αλέκος Αλαβάνος κάνοντας λόγο για ένα κόσμο " που αποστρέφεται ακραίες και ανεύθυνες αντιδράσεις όπως εκείνες που προτάθηκαν από τον κ. Αλαβάνο."

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τα αποτελέσματα των επαφών του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για "πλήρη αποτυχία". "Ο Γιώργος Παπανδρέου γύρισε με άδεια χέρια από τη Γερμανία", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, καλώντας την κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να περάσει το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους ως επιτυχία καθώς είναι ήδη ειλλημμένη απόφαση η οποία έχει ληφθεί από το Γιούρογκρουπ.

"Είχαν χαμηλώσει πολύ τον πήχυ και τελικά κατάφεραν να περάσουν ... από κάτω για μια ακόμα φορά" δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως η ίδια τα διακινεί. "Μόνοι τους τα διαρρέουν, μόνοι τους τα διαψεύδουν και μόνοι τους τα επαναφέρουν", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας τις επιθέσεις που είχε δεχθεί ο Κώστας Καραμανλής από το ΠΑΣΟΚ το οποίο και τον είχε καταγγείλει πως είχε αποδράσει προκαλώντας πρόωρες εκλογές.

"Αν οι ίδιοι τα λένε αυτά για τους άλλους, τι θα πουν όταν προκαλέσουν οι ίδιοι πρόωρες εκλογές; Και μάλιστα τη στιγμή που έχουν ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή; Και μάλιστα τη στιγμή που κανένας δεν τους εκβιάζει, όπως έκαναν εκείνοι;", διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση πως αν επιλέξει τις πρόωρες εκλογές, αυτό θα σημαίνει πως εγκλωβίστηκε στα αδιέξοδα της πολιτικής, ότι απέτυχαν και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και ότι θέλουν να αποδράσουν. "Όποτε θέλουν εκλογές μπορούν να τις κάνουν, για εμάς και όποτε τις αποφασίσουν, είναι καλοδεχούμενες. Δεν τις φοβόμαστε, είμαστε έτοιμοι και τις περιμένουμε" δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για κυβερνητικό αλαλούμ κάνει λόγο η ΝΔ σχετικά με τις προσπάθειες επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη. Ο Γιάννης Μιχελάκης επεσήμανε πως άλλες χώρες από την πρώτη στιγμή είχαν προχωρήσει σε εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου απεγκλωβισμού των υπηκόων τους την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα οι συναρμόδιοι υπουργοί προσπαθούσαν να καρπωθούν επικοινωνιακά μέσω ανακοινώσεων και διαρροών ένα θέμα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. "Η έλλειψη ασυνεννοησίας και σοβαρότητας σε όλο της το μεγαλείο, για ακόμα ένα σοβαρότατο θέμα, στο οποίο κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει έστω μια δήλωση για το θέμα.