24 Φεβρουαρίου 2011

Επέστρεψε στην Ελλάδα το πρώτο από τα τρία C-130 με 88 Έλληνες από τη Λιβύη

Καλά στην υγεία τους είναι και οι 88 Έλληνες που έφτασαν απόψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος από την Τρίπολη της Λιβύης, με το πρώτο εκ των τριών C-130 της πολεμικής αεροπορίας. Οι επαναπατρισθέντες Έλληνες χαρακτήρισαν δραματική την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη και εξέφρασαν την ανακούφισή τους για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς τους.

Στις πολύ δύσκολες συνθήκες της επιχείρησης επαναπατρισμού καθώς και στις δυσκολίες στην επιβίβαση των Ελλήνων, αναφέρθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Ζέπος και τόνισε ότι από πλευράς ΥΠΕΞ και προσωπικά του κ. Δόλη, ο οποίος συνόδευσε τους Έλληνες και συντόνισε την επιχείρηση, έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει.

Στο δεύτερο ελληνικό C-130 επιβαίνουν 83 επιβάτες από την Τρίπολη, μεταξύ των οποίων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζέπος, είναι και ένας Έλληνας υπάλληλος της πρεσβείας που έχει τραυματιστεί στον ώμο και στο πόδι από πυροβολισμούς που δέχθηκε χθες το απόγευμα. Ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Το τρίτο C-130 με 45 επιβαίνοντες από την Σύρτη αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες.