24 Φεβρουαρίου 2011

EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΜΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΕ:NA ΦΥΓΕΙΣ.

«Nα φύγεις εάν δεν μπορεις να διοικήσεις»ειπαν στον Ηλια Μάτσικα (στη φώτο τέρμα αριστερά να χαμογελά δίπλα στον αυτιστικό) οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο στην συνέλευση. Ο διευθυντης του πρακτορειου τους φωναξε στην εξ αναβολης συνελευση κι αφου κατηγγειλε πολλα και διάφορα τελικά όταν ηλθε η ωρα μετα από εικοσι λεπτα μονολογου του να του απαντησουν οι εργαζόμενοι, αυτος εφυγε καταδιωκομενος στην κυριολεξια από δημοσιογράφους.

To πλεον αστειο της υποθέσεως είναι πως η κυβέρνηση δεν εχει απαντησει ακόμα στις…επτα ερωτήσεις που εχουν καταθέσει (σήμερα κατεθεσε και το ΚΚΕ) ολες οι πολιτικες δυνάμεις του τοπου για τα τεκταινομενα στο πρακτορείο..

Ο οικονομικος διευθυντη ςτου πρακτορειου και δυο υπαλληλοι των οικονομικων υπηρεσιων, εδωσαν πειστικες απαντησεις μια προς μια, στα οσα ειπε ο διευθυντης του πρακτορειου και όταν μετα από προτροπή του γιατι ειχε απόχωρησει από την συνέλευση πηγαν στο γραφειο του για να του μιλησουν, αυτος –σκηνη απειρου καλους-κλειδωσε την πορτα και δεν τους δεχόταν..

Ταυτόχρονα στην συνέλευση καταγγέλθηκε ότι ο διευθυντης του πρακτορειου ειχε λαβει εκτακτη βοηθεια από την κυβερνηση τον περασμενο Δεκεμβριο και ..εστειλε από την εκτακτη βοηθεια ένα εκατομμυριιο διακοσιες χιλιαδες πίσω διοτι …θα πληρωνε περισσοτερη εφορια. Σημειώνεται οι εργαζόμενοι στο πρακτορειο πληρώθηκαν με καθυστέρηση δυο μηνων .

Σε ψηφισμά τους οι εργαζόμενοι τονιζουν ότι θα πρέπει να τηρηθουν οι συλλογικες συμβάσεις εργασίας, να μην υποστουν αλλη μειωση οι μισθοι τους και να τους δοθουν από την τακτικη επιχορηγηση τα χρηματα που τους αναλογουν με βαση το Προεδρικο Διαταγμα λειτουργιας του πρακτορειου.

Κ.Δ.