27 Φεβρουαρίου 2011

Ο ηγέτης του κεντρεδεξιού και προπολεμικά εθνικοσοσιαλιστικού Fine Gael ανακοινώνει τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της Ιρλανδίας

Fine Gael Eoin O'Duffy Irish Republican Army(ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το άρθρο "καλλιεργεί εχθροπάθεια" όπως λέει ο Χαρούλης Καστανίδης)

Ο επικεφαλής του ιρλανδικού αντιπολιτεύομενου κόμματος Fine Gael διεκδίκησε σήμερα Σάββατο τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές, λέγοντας πως του δόθηκε η εκλογή να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση.

"Αυτή η χώρα έδωσε στο κόμμα μου μαζική έγκριση προκειμένου να παράσχει μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης του Φίνε Γκαέλ, Έντα Κένι, από την εκλογική του περιφέρεια στη δυτική Ιρλανδία.

Οι ψηφοφόροι, εξοργισμένοι από την οικονομική κατάρρευση της χώρας και την ταπεινωτική προσφυγή της στον εξωτερικό δανεισμό, κατατρόπωσαν την απερχόμενη κυβέρνηση του Φιόνα Φέιλ, αφήνοντάς το στην τρίτη θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι δημοσκοπήσεις κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα (έξιτ πολ) δείχνουν πως ο Κένι υπολείπεται μόλις κατά μερικές έδρες μιας συνολικής πλειοψηφίας. Αναμένεται ευρέως να σχηματίσει συνασπισμό με το κεντρο-αριστερό αντίπαλο κόμμα των Εργατικών.

http://rexcurry.net/pledge-allegiance-pledge-allegiance2.jpgΥΓ. Ενημερωτικά να πούμε ότι το κεντροδεξιό σήμερα κόμμα Fine Gael ιδρύθηκε το 1933 με ιδεολογικό προσανατολισμό τον εθνικοσοσιαλισμό που τότε ήταν της μόδας στην Ευρώπη, από τον Eoin O'Duffy ο οποίος ήταν και ο πρώτος Πρόεδρός του και είχε συμμετάσχει στον Ισπανικό εμφύλιο στο πλευρό του Φράνκο μαζί με άλλους 700 ιρλανδούς. Στη φώτο στην κορυφή, αριστερά βλέπετε οπαδούς του κόμματος να χαιρετάνε με τον αρχαίο γνωστό ρωμαϊκό χαιρετισμό, ένα χαιρετισμό που ήταν διαδεδομένος ελέω Bellamy ακόμα και στις ΗΠΑ (όπως βλέπετε στη φώτο δεξιά τα αμερικανάκια να χαιρετάνε, με υψωμένο το χέρι, τη σημαία σε προαύλιο σχολείου στα τέλη του 19ου αιώνα) πριν δαιμονοποιηθεί λόγω της χρήσης του από τον Χίτλερ μετά το 1933...