24 Φεβρουαρίου 2011

Μαργαρίτα Παπανδρέου: H ΑΣΤΡΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΤΗΣ + τον Jeffrey τον ΧΑΖΟΥΛΗ


Παραμύθι
της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Η μαμά-γάτα μέσα στα άδεια κονσερβοκούτια είχε φυτέψει λουλούδια , φτέρες , το χέρι μιας σπασμένης κούκλας, μια παλιά οδοντόβουρτσα και μια φανταχτερή φουρκέτα. Είχε πάρει επίσης ένα κουρδιστό ποντικάκι το πιο ωραίο πραγματάκι που ' χε ποτέ βρει ο μπαμπάς-γάτος.

Και τώρα τέσσερα μικρά γατάκια ήρθαν να συμπληρώσουν την ευτυχία τους - τρία αγόρια και ένα κοριτσάκι Κανείς τους όμως δε φανταζόταν τις περιπέτειες που περίμεναν την οικογένεια από δω και πέρα .

Αυτό που τους απασχολούσε τώρα ήταν τι ονόματα θα έδιναν στα τέσσερα μικρά γατάκια.

Το μικρότερο ήταν λίγο ντροπαλό και μαζεμένο (ΣΣ. ο μικρότερος γιος είναι ο Andrew). Τον πιο πολύ καιρό του τού άρεσε να τον περνάει κοντά στα λουλούδια ή στο περβάζι του παραθύρου και να κοιτάζει μακριά. Όταν άρχισε να μιλάει , μιλούσε με στιχάκια: « Α υ τ ό είναι ένα παλιό παπουτσάκι που μου κάνει για βαρκάκι " ή « Σ' αγαπώ πολύ καλή μου μαμά-γάτα κι όταν γίνω πλούσιος θα σου αγοράσω μια τσάντα ". Και φυσικά το ονόμασαν Ποιητή .

Το δεύτερο γατάκι ήταν μαστροχαλαστής (Ο μεσαίος είναι ο Νικ). Του άρεσε να διαλύει τα πράγματα ρολόγια, ραδιόφωνα, να βγάζει τα πόδια απ ' τις καρέκλες, να ανοίγει τα στυλό , τις ξυριστικές μηχανές μετά να τα ξαναφτιάχνει. Κι έτσι το ονόμασαν Μηχανικό.

Το τρίτο γατάκι δεν είχε ιδιαίτερο ταλέντο , παρά μόνο να κάνει πάντα λάθη (ΣΣ. Το τρίτο γατάκι είναι ο Jefrey) . Όταν κουνούσε την ουρά του , τα κατάφερνε έτσι ώστε να χτυπάει κάποιο γυάλινο βάζο και να το σκορπίζει στο πάτωμα. Όταν πήγαινε να καθίσει στο τραπέζι για να φάει , θα έβαζε κατά λάθος τον αγκώνα του μέσα στη σούπα . Κι άμα προσπαθούσε να διαβάσει , αντί να κρατάει το βιβλίο κανονικά το κρατούσε ανάποδα. Ήταν βέβαια χαριτωμένο με όλες αυτές τις αδεξιότητές του , αλλά ήταν φυσικό να το ονομάσουν Χαζούλη...

Στη συνέχεια περιγράφεται και η κόρη που την φωνάζουν ΑΣΤΡΑΠΗ γιατί είναι πανέξυπνη... γι αυτό έχει αποστασιοποιηθεί και ζει μόνιμα στον Καναδά...