08 Φεβρουαρίου 2011

H Ν.Δ έχει χρέος δυναμικά να απαιτήσει την απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

H Ν.Δ έχει χρέος δυναμικά να απαιτήσει την απόσυρση του σχετικού Νομοσχεδίου αλλά έχει και καθήκον να αντιληφθεί ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ασκείται όχι μόνο από τους γιατρούς αλλά από ένα ευρύτερο φάσμα υγειονομικών μέσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο κλάδος των Μαιών-Μαιευτών τον οποίο ουδέποτε προσέγγισαν, διαβουλεύτηκαν αλλά και αξιοποίησαν όλες οι Κυβερνήσεις στο παρελθόν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια.

Οι υπηρεσίες αυτού του είδους προς την μητέρα ,την γυναίκα, το βρέφος, την οικογένεια της υπαίθρου ευτελίστηκαν σε βάθος χρόνου, απαξιώθηκαν και μετέτρεψαν τους εργαζόμενους σ αυτήν σε ένα ΄΄συνεργείο βοηθών΄΄ συνταγογραφίας.

Για άλλη μια φορά οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί τώρα και το ΠΑΣΟΚ είναι …επιλεκτικές, όχι μόνο σε επίπεδο υπηρεσιών αλλά και κλάδων, ενώ οι προσαρμογές με τις Κοινοτικές Οδηγίες της Ε.Ε ότι αφορά τον κλάδο της Μαιευτικής παραμένουν χρόνια τώρα μόνο σε έντυπη μορφή μη εφαρμόσιμες μέχρι σήμερα.

Στην αναδιάρθρωση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας άρθρο 52 στο νέο νομοσχέδιο, καθορίζονται οι αρμοδιότητες της μέσα στις οποίες αναφέρεται και η υποστήριξη προληπτικών προγραμμάτων των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Όμως μέσα στην Δ/νση Συντονισμού και Συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η στελέχωση με τμήμα του κλάδου Μαιευτικής ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ για άλλη μια φορά.

Η ευαισθησία της Κυβέρνησης προς την μητρότητα είναι ολοφάνερη όχι μόνο από αυτό το μέτρο αλλά και από όλα όσα προηγήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.ΕΥΓΕ !!


Π.Κ.