03 Φεβρουαρίου 2011

«Δήγμα Δωρεάν»-TV-100: "Αδελφοί Παπαγεωργίου: Οι τελευταίοι των μεγάλων ευεργετών!"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-ZyCzl4jzpQbAeRcQDtMwdQq6KEl8sV7AO8GBBhW_XBWM_nldmOdVuTyvcLaGjZEn0IsYPvcwjae8MfmOZfDxZIRded9Ohax19QgyaNW0gMo4GXbWLj_WEXzjpQE4gUB8h8f0HYGAqpA/s1600/XEN.jpgΣτους αδελφούς Παπαγεωργίου, τους (μάλλον τελευταίους) των μεγάλων ευεργετών είναι αφιερωμένο το «Δήγμα Δωρεάν» που θα μεταδοθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 8.30 μ.μ. από την TV-100.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα για τη ζωή, τη διαδρομή και την προσφορά του Νίκου και του Λεωνίδα Παπαγεωργίου. Των δύο ορφανών από τη Σιάτιστα, που ξεκίνησαν (με τα πόδια) να πουλάνε καπέλα για να κατακτήσουν μέσα σε τρεις δεκαετίες την παγκόσμια αγορά γούνας.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, μιλά στον Χρήστο Νικολαίδη για τα παιδικά του βιώματα που τον συγκλόνισαν: την εκτέλεση του ΕΑΜίτη πατέρα του από τους Γερμανούς κατά την κατοχή, την κατοπινή ανείπωτη φτώχεια της οικογένειας . Αλλά και τα χρόνια της ανάτασης, της δημιουργίας, της καθιέρωσης, της προσφοράς. Για τις δωρεές σε Σιάτιστα, Φραγκφούρτη και Θεσσαλονίκη.

Μιλά ακόμη για την ιδέα δημιουργίας ενός νοσοκομείου, την πρώτη συνάντηση με τον τότε πρωθυπουργό Κων. Μητσοτάκη, τις προσπάθειες για την ανέγερση του, τον απίθανο πόλεμο λάσπης που δέχθηκε τότε και τη σημερινή ικανοποίηση που νιώθει από το γεγονός ότι το «Παπαγεωργίου» είναι καλύτερο νοσοκομείο της χώρας και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Για τους αδελφούς Παπαγεωργίου μιλούν στην εκπομπή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως κ . Βαρνάβας, τα μέλη του πρώτου ΔΣ του νοσοκομείου Γρηγόρης Χατζησάββας και Γιώργος Ιγνατιάδης, ο πρώην πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Νίκος Τσαρούχας, ο νυν πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Βασίλης Παππάς και Γιώργος Χριστόπουλος και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Στρατάκης.

Το ρεπορτάζ, η παρουσίαση και η έρευνα είναι του Χρήστου Νικολαΐδη και η σκηνοθεσία του Ζάχου Σαμολαδά.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επόμενο Σάββατο την ίδια ώρα.