24 Μαρτίου 2011

Μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου- 'Ενταση και μικροεπεισόδια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWDIign5k5KrvDyRn2tMEr-NTRkedmxLNiID3MYtW_Sg44ZZCp_P3Uzqo7bepoUOPE1jP8y1zLb1TDoYd2Bfxdg2s0_dE7-4IF-REj1To9J1liQhQG7PUFjTCpvJIG2gcKbbOZlyWqrcSL/s1600/newego_LARGE_t_1101_136966_type11486.jpgΠραγματοποιήθηκε το πρωί η καθιερωμένη παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία συμμετείχαν μαθητές απο 12 δημοτικά σχολεία, 10 γυμνάσια και 15 λύκεια, φοιτητές των Τ.Ε.Φ.Α.Α, καθώς και μέλη συλλόγων, ενώσεων, πρόσκοποι και αθλητές των special olympics.

Η παρέλαση άνοιξε με την φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, που παιάνισε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία στο τέλος της παρέλασης δήλωσε: "Συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές τους. Σήμερα καμαρώσαμε την μαθητική νεολαία, καμαρώσαμε τα παιδιά μας, για τα οποία όλοι ενωμένοι έχουμε να δώσουμε ένα μεγάλο αγώνα. Οι Έλληνες ενωμένοι, αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, που αφήνουν τον κόσμο άφωνο. Αυτό αποτυπώνεται στο 1821, που καταφέραμε να ρίξουμε μία άτρωτη αυτοκρατορία. Σήμερα, έχουμε να υπερβούμε μία κρίση που φαίνεται ανυπέρβλητη. Θα τα καταφέρουμε, όπως πάντα. Είναι στο χέρι μας".

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στο Σύνταγμα όταν εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες, συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Οι διαδηλωτές είχαν μαζί τους κάποια ομοιώματα, καθώς σκόπευαν να πραγματοποιήσουν ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, μετά το τέλος της παρέλασης, με θέμα την ανεργία.

Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας η συγκέντρωση διαλύθηκε, ενώ έγιναν οκτώ προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό.