22 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: Ανοιξαν τα φώτα στο κέντρο ελέγχου του αντιδραστήρα 3 στη Fukushima

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/23_02_v_s.jpgΑποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος στον αντιδραστήρα 3 (είναι ο αντιδραστήρας που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη κατάσταση) στη Fukushima και τα φώτα άναψαν στο κέντρο ελέγχου όπως ανακοίνωσε η TEPCO. Αυτό θα διευκολύνει τους τεχνικούς να επισκευάσουν το ψυκτικό σύστημα. Σε πρώτη φάση θα επανενεργοποιήσουν ζωτικής σημασίας μετρητές προκειμένου να έχουν γνώση της θερμοκρασίας μέσα στον αντιδραστήρα, της στάθμης του νερού και της κατάστασης στη δεξαμενή όπου φυλάσσονται οι χρησιμοποιημένες ράβδοι ουρανίου στον τελευταίο όροφο του κτηρίου.

Όπως ανακοίνωσαν θα δώσουν ρεύμα στην αντλία νερού αύριο σε λίγες ώρες με την ελπίδα να λειτουργήσει και να αρχίσει να ψύχει τον αντιδραστήρα

Στο μεταξύ άφαντος παραμένει ο Γερμανός επίτροπος ενέργειας που πριν μερικές μέρες είχε προβλέψει την "Αποκάλυψη" μιας και όπως έλεγε "η τύχη της Ιαπωνίας είναι στα χέρια του θεού"... το ίδιο άφαντοι είναι και οι Γάλλοι ειδικοί που προέβλεπαν για το περασμένο Σάββατο τήξη του πυρήνα του αντιδραστήρα.

Πάρτε και έναν live μετρητή της ραδιενέργειας στο Τόκιο