09 Μαρτίου 2011

Οι βουλευτές να αντιμετωπίζονται όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, σημειώνουν οι 3 βουλευτές των οποίων η Ολομέλεια ήρε την ασυλία

Με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές κ.κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, Τάκης Δημητρουλόπουλος και Αργύρης Λαφαζάνης, η βουλευτική ασυλία των οποίων ήρθη σήμερα, από την Ολομέλεια της Βουλής, επισημαίνουν ότι "η Βουλή μετά από δικό τους αίτημα δεν αρνήθηκε την άρση της ασυλίας" (ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ!).

Υπογραμμίζουν ότι το αίτημα τους αυτό υποβλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας, γεγονός που επισημάνθηκε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη κατά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Στην κοινή τους δήλωση σημειώνουν ότι η κοινή τους στάση και επιθυμία προέκυψε από την πεποίθησή τους ότι οι υποθέσεις των βουλευτών, πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι υποθέσεις όλων των πολιτών.

Οι βουλευτές συνεχίζουν λέγοντας ότι παρόμοιες σαν τις δικές τους υποθέσεις προκύπτουν κατά εκατοντάδες στο χώρο της αυτοδιοίκησης, χωρίς οι αιρετοί στην ουσία να παρανομούν και να έχουν οποιοδήποτε δόλο, "δίνοντας άνιση μάχη με τις νομοθετικές ατέλειες".

Καταλήγουν ότι στις δικές τους υποθέσεις "θα αποδειχθεί όχι μόνον η αθωότητά τους, αλλά και το γεγονός ότι η πολιτική και οι πολιτικοί δυναμώνουν και γίνονται πιο σεβαστοί, όταν κρίνονται για το παραμικρό, όπως όλοι οι πολίτες".