11 Μαρτίου 2011

Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Σποράδες, Άνδρο, Τήνο μετά από 4 μέρες και η ΝΔ ούτε που κατάλαβε τίποτα...

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ1P2-XMwIVo7HE9OLsp5iawtbwjTeaKfTQ9BNdevbiMdqSCyBLdgΤην πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Άνδρο και Τήνο ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ καθώς αποκαταστάθηκε η βλάβη στη γραμμή υψηλής τάσης προς τις Σποράδες ενώ στα δύο νησιά των Κυκλάδων εγκαταστάθηκαν γεννήτριες που καλύπτουν το 100 % των αναγκών έως ότου αποκατασταθεί το αντίστοιχο δίκτυο στη νότιο Εύβοια.

Αναλυτικά:

oΟ πυλώνας που είχε καταστραφεί στην περιοχή Δράκεια του Πηλίου ανακατασκευάστηκε χθες το βράδυ και στις 11 μ.μ. αποκαταστάθηκε η συνεχής παροχή ρεύματος στις Σποράδες. Η ΔΕΗ σημειώνει ότι οι εργασίες ανακατασκευής έγιναν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ολοκληρώθηκαν 24 ώρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

oΧθες βράδυ επίσης τέθηκαν σε λειτουργία οι 2 από τις 6 γεννήτριες που είχαν μεταφερθεί στην Άνδρο και σήμερα το πρωί οι υπόλοιπες 4. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής των πυλώνων στην Κάρυστο.

Με ανακοίνωσή της ΔΕΗ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τις τοπικές αρχές, τους τεχνικούς και τα στελέχη της επιχείρησης. Με την αποκατάσταση των βλαβών διακόπτεται, από σήμερα στις 8 μ.μ. και η λειτουργία της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής που εγκαταστάθηκε ειδικά για τις βλάβες της τελευταίας κακοκαιρίας και δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες πάνω από 5.000 κλήσεις από καταναλωτές.