09 Μαρτίου 2011

Η ΕΚΤ είναι κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας δηλώνει το μέλος του Δ.Σ. της Έβαλντ Νοβότνι

http://www.dw-world.de/image/0,,5405492_1,00.jpgΟ επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας κ. Έβαλντ Νοβότνι δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας και ότι είναι εύλογο να δοθεί μεγαλύτερη βοήθεια στις χώρες της Ευρωζώνης που εργάζονται για να βάλουν τάξη στα δημοσιονομικά τους, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας, ο κ. Νοβότνι, ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να εγκρίνουν το "σύμφωνο ανταγωνιστικότητας".

Ερωτηθείς, αν θα ήταν λογικό η Ελλάδα να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ο Αυστριακός τραπεζίτης είπε ότι "αυτό δεν είναι η άποψη της ΕΚΤ".

Στην ερώτηση, αν θα πρέπει να δοθεί πρόσθετη βοήθεια για τις χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, που ήδη έλαβαν εξωτερική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους τους, ο κ. Νοβότνι είπε: "Αν υπάρχει η αίσθηση ότι αυτές οι χώρες πραγματικά προσπαθούν, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές έρχονται, ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα επανέλθουν στην επιφάνεια σε δύο χρόνια, τότε είναι εύλογο να πει κανείς να υπάρξει βελτίωση (σ.σ.: όσον αφορά στη βοήθεια). Αν δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει οτιδήποτε".