24 Μαρτίου 2011

Αίγυπτος: Συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του πρώην προέδρου Μουμπάρακ

Σhttp://www.ikypros.com/assets/image/imagearticle/%CE%91%CE%99%CE%93%CE%A5%CE%A0%CE%A4%CE%9F%CE%A3-%CE%94%CE%99%CE%91%CE%94%CE%97%CE%9B%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-6.jpgυγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ οπαδών του έκπτωτου αιγυπτίου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και αντιπάλων του που ζητούν να αποσυρθεί το όνομά του από δημόσια κτίρια και δρόμους, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Περίπου 200 οπαδοί του πρώην προέδρου που κρατούσαν φωτογραφίες του έριξαν πέτρες και μπουκάλια προς τους αντιπάλους του Μουμπάρακ. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μπροστά από ένα δικαστήριο στο κέντρο του Καΐρου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Περίπου 300 αντίπαλοι του Μουμπάρακ είχαν πάει στο δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την εκδίκαση ενός αιτήματος για να αποσυρθεί το όνομα του Χόσνι Μουμπάρακ από τους σταθμούς του μετρό, τις βιβλιοθήκες, τους δρόμους, τα σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια.

Οι οπαδοί του πρώην προέδρου είχαν επίσης πάει στο δικαστήριο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Μουμπάρακ τον οποίο χαρακτήρισαν "ήρωα πολέμου".

Η αστυνομία επενέβη για να αποκαταστήσει την ηρεμία, ενώ δεν υπήρξαν τραυματίες.