05 Μαρτίου 2011

Ο ΣΑμαράς προσέφερε συναίνεση όταν έπρεπε, αλλά ο ΓΑΠ είχε στο μυαλό του πως να μας πάει στο ΔΝΤ... τώρα πια το πουλάκι πέταξε

«Ξεκολλήστε και λάβετε επώδυνα μέτρα»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσφέρει συναίνεση για τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις - Συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς

02/02/2010

Κοινό βηματισμό συναίνεσης φαίνεται, ουσιαστικά από χθες, να αναζητούν τα δύο μεγάλα κόμματα, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η Ελλάδα στο οικονομικό μέτωπο.

«Η χώρα μας δέχεται επίθεση. Είναι χρέος μας να ακυρώσουμε στην πράξη όλες τις προσπάθειες που γίνονται να σπρώξουν την Ελλάδα στον γκρεμό», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Επέλεξε, όμως, και χθες να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, δίνοντας ταυτόχρονα την αίσθηση ότι γεύση των σχεδιασμών του πιθανόν να δώσει σήμερα στις διαδοχικές, κατ' ιδίαν, συναντήσεις που θα έχει με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η Ν.Δ. θα παράσχει στήριξη στα αναγκαία μέτρα, που πρέπει όμως χωρίς καθυστέρηση να λάβει η κυβέρνηση, απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ξεκολλήστε επιτέλους και πάρτε επώδυνα μέτρα. Τα χρειάζεται η χώρα», ανέφερε με έμφαση ο κ. Α. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η συναίνεση συνιστά στάση αρετής, την οποία «χρωστά η Ν.Δ. όχι στην κυβέρνηση, αλλά στη χώρα».

«Εκτιμώ τη διάθεσή σας για συναίνεση», σχολίασε ο πρωθυπουργός. «Βάζουμε πλάτη για να αποφύγουμε το ναυάγιο», ανταπάντησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., συμπληρώνοντας πάντως ότι ο δρόμος της συναίνεσης είναι διπλής κατεύθυνσης. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποσύρει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, να επανεκτιμήσει το σχέδιο «Καλλικράτης» και να επανεξετάσει τα σχέδια για τον εκλογικό νόμο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ