23 Μαρτίου 2011

Γ. Καρασμάνης: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ : τον κ. Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτη η κατάργηση πλήθους ιατρικών πράξεων στους ασφαλισμένους Δημοσίου»

Έντονο προβληματισμό κι αγανάκτηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου στους ασφαλισμένους του Δημοσίου σχετικά με την κατάργηση ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων καθώς επίσης και δαπανών για ορθοπεδικά είδη, προθεμάτων και λοιπών βοηθητικών μέσων (περίπου 94 στον αριθμό).

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 24 του Ν. 3867/2010 οι ανωτέρω ιατρικές πράξεις δεν εγκρίνονται πλέον από τον ΟΠΑΔ με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου να δέχονται ένα ακόμα πλήγμα σε βάρος της υγείας τους αλλά και του οικογενειακού του προϋπολογισμού.

Αντίθετα, οι ασφαλισμένοι όλων των άλλων Ταμείων του Ιδιωτικού και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα τις δικαιούνται κι εγκρίνονται από τα Ταμεία τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1) Για ποιο λόγο για τους ασφαλισμένους Δημοσίου δεν εγκρίνονται πλέον οι ιατρικές πράξεις που περιγράφησαν παραπάνω ενώ αντίθετα το ίδιο δεν συμβαίνει με τους ασφαλισμένους όλων των άλλων Ταμείων ;

2) Θα προχωρήσετε στην άμεση κατάργηση της παρ. 3 του άρθρου 24 του Ν. 3867/2010 σύμφωνα με την οποία αυτές οι ιατρικές πράξεις δεν εγκρίνονται από τον ΟΠΑΔ ;


Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης

Κοσμήτορας της Βουλής

Βουλευτής Πέλλας