24 Μαρτίου 2011

Συνεχίζει να σκοτώνει η "γρίπη" και ο Λοβέρδος πανηγυρίζει το Πρωτάθλημα

http://www.greek-radar.gr/wp-content/uploads/2011/02/H1N1.jpgΣυνεχίζει να "σκοτώνει" η γρίπη αλλά το αυτί του Λοβέρδου δεν ιδρώνει (Στη φώτο το εμβόλιο που πέρσι κορόιδευε και κατηγορούσε τη ΝΔ που τα προμηθεύτηκε και φέτος θυμήθηκε να προτρέψει τον κόσμο να το κάνει αφού είχαν πεθάνει ήδη 100 άτομα). Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της γρίπης τις τελευταίες έξι ημέρες. Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων της νόσου ανέρχεται σε 162.

Λόγω εποχής τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ύφεση των κρουσμάτων και μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων λόγω της γρίπης. Την περασμένη Παρασκευή οι ασθενείς που νοσηλεύονταν με επιπλοκές της νόσου στις ΜΕΘ ήταν 62, ενώ η τρέχουσα εβδομάδα «κλείνει» με 41 ασθενείς.

Παράλληλα, δεν χρειάστηκε να εισαχθεί κανένας ασθενής με επιπλοκές εξαιτίας της γρίπης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Πάντως, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ 363 άνθρωποι.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι η εποχική γρίπη θα συνεχιστεί, με φθίνουσα πορεία, για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο αναμένουν ότι θα συνεχιστεί η καταγραφή θανατηφόρων περιστατικών αλλά με την ίδια χαμηλή ένταση που παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα.