28 Μαρτίου 2011

Έκτακτη συνάντηση Λοβέρδου, με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας

http://www.dimoi-news.gr/images/arthra/farmakeio_25_2_2011.jpgΣυμφώνησαν, αλλά…όχι όλοι, οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας στην έκτατη συνάντηση που είχαν σήμερα αργά το μεσημέρι, με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Η συνάντηση ορίστηκε "μέσω" του τηλεοπτικού αέρα της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα", όταν το πρωί παρενέβη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος, ενώ άκουγε τον υπουργό να λέει στην εκπομπή ότι οι φαρμακοποιοί μάς τιμώρησαν για τις καθυστερήσεις και μαζί με μας τιμώρησαν και τον κόσμο.

Στη μεσημεριανή συνάντηση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πήρε μέρος τηλεφωνικά και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινιδής, ο οποίος διαβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τους παρευρισκόμενους προέδρους φαρμακευτικών συλλόγων, ότι έχουν δοθεί από την Πέμπτη τα 250 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΠΑΔ, ενώ ο υπουργός Υγείας εξήγησε εκ νέου ότι το γεγονός πως δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί από τον οργανισμό είναι καθαρά γραφειοκρατικό, γι αυτό και, όπως τους είπε, ζήτησε από το ελεγκτικό συνέδριο να προχωρήσει τις διαδικασίες. Σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων έμειναν ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, πλην του κ. Λουράντου, -κατά τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ- μίλησε σε πολύ έντονο ύφος χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις προς τον κ. Λοβέρδο και αποχώρησε.

Το πρωί, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εξήγησε ότι έως τον Απρίλιο οι φαρμακοποιοί θα αποπληρωθούν για το 2010, ενώ για το 2011 θα εξοφλούνται παράλληλα όλες οι υποχρεώσεις προς αυτούς. Ο κ. Λοβέρδος είπε στις συνεντεύξεις του, ό,τι είπε και στην μεσημεριανή σύσκεψη προς του εκπροσώπους των φαρμακοποιών. Πως δηλαδή, είναι λάθος να κρατούν σε ομηρία τούς ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να συνεχίζουν αυτή τη τακτική. Ο υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, στις συνεντεύξεις που έδωσε σήμερα, αναφέρθηκε και στο θέμα των περικοπών στο θέμα της Υγείας, και δήλωσε άγνοια για το ζήτημα που έχει προκύψει με την κατάργηση της πορτοκαλάδας προς τους αιμοδότες για λόγους οικονομίας. «Δεν ξέρω ποιος πήρε αυτή την απόφαση, είναι αστείο και τραγικό μαζί, δεν θα κάνουμε από εκεί την οικονομία», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, είπε ότι καλεί τους πάντες σε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο από τις αρχές Απριλίου, διάλογος ο οποίος θα στηριχθεί σε ουσιαστικές προτάσεις με βάση και τον υγειονομικό χάρτη, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αυτή από τις αρχές του καλοκαιριού.