07 Μαρτίου 2011

Πρώτη η Μαρίνα λε Πεν σε μία ακόμη δημοσκόπηση

http://disciplineandanarchy.files.wordpress.com/2011/01/marine-le-pen.jpgΗ Μαρίνα λε Πεν έχει προβάδισμα στον α'γύρο των προεδρικών εκλογών, αποκλείοντας από τον β'γύρο τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας και σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της παρισινής εφημερίδας «Λε Παριζιέν».

Η ηγέτης της γαλλικής άκρας δεξιάς, Μαρίνα λε Πεν θα έλθει πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της άνοιξης του 2012, με 24% των ψήφων (+1 ως προς την προηγούμενη δημοσκόπηση), εάν αντιμετωπίσει τον νυν πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (21%) και τον σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος-Καν (23%), όπως αναφέρεται σε μία νέα δημοσκόπηση, που παρουσιάζεται σήμερα στην ιστοσελίδα της παρισινής εφημερίδας "Λε Παριζιέν".
Πρόκειται για μία νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris interactive, μετά απ αυτήν του ίδιου ινστιτούτου, που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή στο φύλλο της ίδιας εφημερίδας.
Ποτέ επί της 5ης γαλλικής δημοκρατίας, που ίδρυσε ο στρατηγός Σαρλ ντε Γκολ, ένας υποψήφιος της άκρας δεξιάς δεν έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις ψήφου γιά τις προεδρικές εκλογές, ούτε εμφανιζόταν σε δημοσκόπηση η είσοδος του Ζαν- Μαρί λε Πεν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του '02 (στον τελικό γύρο, περνούν οι 2 πρώτοι υποψήφιοι του πρώτου γύρου).
Η 42χρονη Μαρίνα λε Πεν αντικατέστησε τον πατέρα της Ζαν-Μαρί στην ηγεσία του κόμματος Εθνικό Μέτωπο τον Ιανουάριο φέτος, αμέσως δε ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία γιά τις προεδρικές εκλογές του '12.
Εφόσον, λοιπόν, γίνουν τα πράγματα, όπως περιγράφονται στη νέα δημοσκόπηση, στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές η Μαρίνα λε Πεν θα περάσει στον τελικό γύρο μαζί με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, αποκλείοντας όμως απ αυτόν τον νυν πρόεδρο Σαρκοζί. Οπως, δηλαδή, συνέβη και το '02, όταν ο Ζαν-Μαρί λε Πεν είχε αποκλείσει από τον τελικό γύρο τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν και, τελικά, είχε ηττηθεί από τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ.