02 Μαρτίου 2011

Τον Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο άλλωστε και στήριξε, επισκέφθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGNiHNmafzOUtmbq3FAJAc6-HMY4SK7WWS7rkUFZadnUItH94d2VHjXTRPJfPHWDbGfHYYIufXuXVdaW_Itep_sKsGpxpUPuAXogNLwJv0J6Fz6NQIbuJukiSRwTATlB5L1ksnIBbXqj4U/s1600/BOYTARIS%2520NTORA%2520ok.jpgΤον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, επισκέφθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Κώστα Κιλτίδη, τον πρώην ευρωβουλευτή Γιάννη Γκλαβάκη και κομματικά στελέχη, προκειμένου να θυμίσει ότι βγήκε και με τη δική της στήριξη.

Ο κ. Μπουτάρης, χαρακτήρισε εθιμοτυπική και φιλική τη συνάντηση. Είπε ότι συζήτησαν για τα θέματα της Θεσσαλονίκης και δέχθηκε τις συμβουλές της κ. Μπακογιάννη, ως πρώην δημάρχου Αθηναίων, τις οποίες θεωρεί πολύτιμες.

«Του ευχήθηκα καλή επιτυχία για τη Θεσσαλονίκη σε δύσκολες στιγμές», τόνισε η κ. Μπακογιάννη και προφανώς σκεπτόμενη τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει ο μπάρμπα Γιάννης, όσον αφορά τους γάμους ομοφυλοφίλων, τη μετονομασία οδών σε Kemal και Ben Gurion, την καύση νεκρών κ.ά., πρόσθεσε: «Αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη μ' ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο έχει ακόμα πάρα πολλά κενά και θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας για έναν Δήμο, σαν τη Θεσσαλονίκης, να πάει μπροστά. Είναι εξαιρετικά καλά τα νέα για αύξηση τουρισμού στη Θεσσαλονίκη από το Ισραήλ και την Τουρκία και πιστεύω ότι οι πρωτοβουλίες που θα πάρει θα είναι προς την κατεύθυνση υποστήριξης των πολιτών που έχουν ανάγκες».

Σε ερώτηση ποια συμβουλή του έδωσε, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: "Και εγώ όταν παρέλαβα τον Δήμο Αθηναίων, τον παρέλαβα σε μια δύσκολη στιγμή και με μια αρκετά δύσκολη κληρονομιά. Η εμπειρία έχει δείξει ότι μαζί με τους πολίτες, με μια ξεκάθαρη πολιτική και λέγοντας από την αρχή, χωρίς να μασάς τα λόγια σου, τους στόχους, έχεις επιτυχία».