06 Μαρτίου 2011

Πριν από δυό χρόνια: Σύγκρουση Καραμανλή - Παπανδρέου για τα περί συναίνεσης-Διαξιφισμοί, μετά το «όχι»

ΒΗΜΑ: 06/03/2009

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό για την οικονομική ασφυξία της αγοράς, μετά και το «όχι» της αντιπολίτευσης στη συναίνεση που ζήτησε ο Κ.Καραμανλής για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Γ.Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο διάσωσης της χώρας, αλλά σχέδιο διάσωσης της κυβέρνησης και των συμφερόντων που εξυπηρετεί.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει διασύρει τη χώρα και έχει αποτύχει παταγωδώς, έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη εταίρων και πολιτών και επισήμανε: «Μπορεί να χρεοκόπησε η ΝΔ, αλλά δεν θα αφήσουμε να χρεοκοπήσει και η χώρα», επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

Απαντώντας, ο Κ.Καραμανλής παρατηρώντας ότι το αίτημα για πρόωρες κάλπες επανέρχεται συνέχεια και έχει καταντήσει ανιαρό, σημείωσε ότι ο ίδιος έχει κλείσει το θέμα και υπογράμμισε: «Η έγνοια μας είναι η αντιμετώπιση της κρίσης, δηλαδή το εθνικό και συλλογικό συμφέρον».

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη υπεύθυνης στάσης σε ένα ζήτημα εθνικό και επισήμανε: «Οφείλουμε να επικεντρωθούμε στον εθνικό στόχο, για να ξεπεράσουμε την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει έστω και τώρα, έστω και μετά τα χθεσινά να δείξει υπεύθυνη στάση να συναινέσει. Το "όχι" σε όλα δεν είναι υπεύθυνη στάση».

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=258081