21 Μαρτίου 2011

Οι ΠΑΣΟΚοι προτιμούν να κάνουν διακοπές...

Μέρα με τη μέρα, η κατάσταση γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καταργήθηκε, η Ελληνική σημαία απαξιώνεται, το Εθνικό νηολόγιο συρρικνώνεται, το Λιμενικό Σώμα υποβαθμίζεται, ο Ελληνικός Νηογνώμονας παραμένει στον αέρα, η ακτοπλοΐα βουλιάζει, τα νησιά μας μένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, οι άγονες γραμμές ακόμη δεν έχουν καλυφθεί, χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ενώ ουδέποτε υπήρξε πραγματική άρση του “καμποτάζ” στην κρουαζιέρα.

Και, όμως, η κυβέρνηση του Μνημονίου, αντί να δώσουν έμφαση στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, προτιμούν να κάνουν διακοπές. Ο τουρισμός από προτεραιότητα μετατράπηκε σε αγαπημένη τους απασχόληση, κατά το προσφιλές παράδειγμα του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Παράλληλα, οι γκάφες συνεχίζονται. Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, πανηγύρισε εσπευσμένα ότι μαζί με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κατέληξαν σε συμφωνία για την επάνδρωση του κρουαζιερόπλοιου «Crystal». Ωστόσο η γιορτή κράτησε μόλις τρεις μέρες, καθώς η διοίκηση της ΠΝΟ, με ανακοίνωσή της, τον διέψευσε!

Αν και το πρώτο θύμα του κ. Διαμαντίδη είναι, λοιπόν, η αξιοπιστία του, την οποία έχει, πλέον, απωλέσει σε τέτοιο βαθμό που να κινδυνεύει να γίνει ανέκδοτο, οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στο τι συμβαίνει τελικά στο υπουργείο του. Αν φυσικά ξέρει και αν βεβαίως καταλαβαίνει. Άλλωστε, το μόνο επίτευγμά του, είναι πως κατάφερε να γίνει υπουργός.