22 Μαρτίου 2011

ΝΔ-Αβραμόπουλος προς ΓΑΠ: "Όσοι συνομιλούν με τον Καντάφι να του πούνε ότι το καθεστώς του τελείωσε"

Στις «εκλεκτικές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το καθεστώς Καντάφι» αναφέρθηκε στη δευτερολογία του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποστηρίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναγνωρίσει σήμερα, ότι το καθεστώς του εκφυλίστηκε και δημόσια να το καταδικάσει. Αυτό είναι υπεύθυνη στάση κόμματος».

«Είναι απορίας άξιο, ότι σε αντίθεση με τον Μουμπάρακ και τον Μπεν Αλί, ο Καντάφι δεν αντιλαμβάνεται πως το τέλος του καθεστώτος του έχει έρθει. Όσοι συνομιλούν μαζί του, οφείλουν να του το υποδείξουν», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος απάντησε στη δευτερολογία του και στις βολές που δέχθηκε από την Αλέκα Παπαρήγα και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Για την μεν γενική γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε πως «δεν αναφέρθηκα σε οποιαδήποτε «ευκαιρία» για τον τουρισμό, αλλά για το εθνικό μας καθήκον να αποφύγουμε την μετατροπή της Ελλάδος σε εμπόλεμη ζώνη. Μία βόμβα να πέσει στην Κρήτη, είπε, πέφτει το ΑΕΠ της χώρας».

Σχετικά για τα όσα είχε αναφέρει προηγούμενα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, («κάποιοι επιβεβαιώνουν σήμερα τις αποκαλύψεις της Wikileaks, ότι φέρονταν σαν υπάλληλοι των Αμερικανών»), ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε αναρωτώμενος, «αν έγινε σήμερα στη Βουλή μια τόσο σημαντική συνάντηση για να διολισθήσουμε στο παραδιπλωματικό κουτσομπολιό των Wikileaks».

«Θα γίνει συζήτηση για το τι λέει ο κάθε παρατρεχάμενος της κάθε υπηρεσίας πρεσβείας; Θέλετε η ιστορία της χώρας σας να γράφεται από την παραπολιτική και την παραδιπλωματία; Η απάντηση για κάθε σοβαρή χώρα, πρέπει να είναι ότι όλα αυτά τα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια», τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος και κατέληξε: «Η ΝΔ είναι συνεπής στις διαχρονικές αρχές και θέσεις της. Αυτό που κατευθύνει την πολιτική μας, είναι η εθνική ευθύνη και προάσπιση του εθνικού συμφέροντος».